Jump to content
PunkoHead

IE function to click on nav button

Recommended Posts

PunkoHead

Hi all,

I am having an issue with a website that I want to automate.

I have this menu and I want to click on the Custom button.

17e42ee0ec.png

 

 

The buttons with "inspect element" are: 

 

17ea05bcde.png

 

The code that I tried is

$sSearch = "Custom"
$oFrame = _IEFrameGetObjByName($oIE, "options")
$oDivs = _IETagNameGetCollection($oFrame, "ul")
For $oDiv In $oDivs
    If String(_IEPropertyGet($oDiv, "InnerText")) = $sSearch Then
        _IEAction($oDiv, "click")
        ExitLoop
    EndIf
Next

I also tried with:

$sMyString = "Custom"
Local $oLinks = _IELinkGetCollection($oIE)
For $oLink In $oLinks
    Local $sLinkText = _IEPropertyGet($oLink, "innerText")
    If StringInStr($sLinkText, $sMyString) Then
        _IEAction($oLink, "click")
        ExitLoop
    EndIf
Next

 

However, these are not working. Any ideas?

 

 

Edited by PunkoHead

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danp2

Can't really provide further assistance until you provide more details. Help us help you! ;-)

1 hour ago, PunkoHead said:

However, these are not working. Any ideas?

Details will go a long way here. Instead of saying "Doesn't work", provide us with the output from the Scite window.

I noticed that you tried using IEFrameGetObjByName. Does the page actually use frames?

Share this post


Link to post
Share on other sites
PunkoHead

The code is executing without any problems (no errors, nor warnings), but it does not click at the button.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PunkoHead

Unfortunately I was not able to find the same one, however, is there a way to click on the li class that has data-view-id="view2157"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • FMS
      By FMS
      Hello,
      I try to get all the text from a news site around a subject.
      The first run I get all the text inside a attribute in an array.
      When i try to go back and reload another page it chrashes and think it because "$oIE.GoBack"
      I couldn't find anything in the help/forum around this subject.
      Do I need to reload the $oIE or something afther an X.GoBack?
      The error i got is :
      if $oTag2.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then if $oTag2^ ERROR I'm not shure why I got this error, maybe someone could explain?
      Also I'm open for some pointers in this test script because I'm pretty new in working whit the IE.UDF
      Maybe there is an simpler way to get the same results?

      test script:
      #include <IE.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <Array.au3> HotKeySet("{ESC}", "Terminate") Global $oIE = _IECreate("https://www.iex.nl/Zoeken/Nieuws.aspx?q=air%20france") ;get first subject Global $oLink1 = _IEGetObjById($oIE, "ctl00_ctl00_Content_LeftContent_NewsSearch_repNews_ctl00_linkNews") Sleep(500) _IEAction($oLink1, "click") Sleep(500) Global $oTags = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") Global $aResults[1] For $oTag In $oTags if $oTag.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then _ArrayAdd($aResults, $oTag.innerTEXT) EndIf Next $aResults[0] = UBound($aResults) - 1 _ArrayDisplay($aResults, "Episodelist") ConsoleWrite($aResults[1] & @CRLF) $oIE.GoBack ;get second subject Global $oLink2 = _IEGetObjById($oIE, "ctl00_ctl00_Content_LeftContent_NewsSearch_repNews_ctl01_linkNews") Sleep(500) _IEAction($oLink2, "click") Sleep(500) Local $oTags2 = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") Local $aResults2[1] For $oTag2 In $oTags2 if $oTag2.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then _ArrayAdd($aResults2, $oTag2.innerTEXT) EndIf Next $aResults2[0] = UBound($aResults2) - 1 ConsoleWrite($aResults2[1] & @CRLF) Func Terminate() _IEQuit($oIE) Exit EndFunc ;==>Terminate  
    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      I am having a hard time understanding why this is not working. I was hoping some one could help explain it to me. 
      $tags = $oIE.document.GetElementsByTagName("input") For $tag in $tags $class_value = $tag.GetAttribute("class") If string($class_value) = "fTs-p3298-l0 wplEditControl" Then $target = $tag ExitLoop EndIF Next MsgBox(0,"",$target) If $target = "fTs-p3298-l0 wplEditControl" THEN MsgBox(0,"","itworked") I have tried 
       MsgBox(0,"",$target.Attribute)  MsgBox(0,"",$target.Value)  MsgBox(0,"",$target.InnerText) I would expect to see this in the msgbox
      fTs-p3298-l0 wplEditControl  
    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      I am trying to grab the id "in2xk_26" however it the characters before the underscore always change. (in the name too)
      Is there a way I can find a id or name by the last 3 charcters?
      Using something like "stringright?"
      So I would want to search for just "_26" in this case.
      This is assuming that there are no other _26
       

      #include <Excel.au3> #include <IE.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> Global $iMousespeed = 25,$target = "",$TagName = "",$Value = "",$Atrribute = "" $oIE = _IEAttach("MEDITECH") $TagName = "input" $Value = "in2xk_26" $Attribute = "id" $tags = $oIE.document.GetElementsByTagName($TagName) ;TagName ------ MAKE SURE TO NAME THESE For $tag in $tags $class_value = $tag.GetAttribute($Attribute) ;Attribute ------ MAKE SURE TO NAME THESE If string($class_value) = $Value Then ;Value ------ MAKE SURE TO NAME THESE $target = $tag $iScreenX = _IEPropertyGet($target, "screenx") $iScreenY = _IEPropertyGet($target, "screeny") $iWidth = _IEPropertyGet($target, "width") $iHeight = _IEPropertyGet($target, "height") $oMouseCords = MouseMove($iScreenX + $iWidth / 2, $iScreenY + $iHeight / 2, $iMousespeed) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT) ExitLoop EndIf Next  
       
    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      I was wondering how I read data inside of a iframe. I would like to be able to click something inside a iframe. However, I can't even find the tag. 
      The id and name change all the time so I can't use those. 
      The code highlighted in blue is what I am trying to click. (second picture)
      Here is what I have tried.
      $target = "" $tags = $oIE.document.GetElementsByTagName("div") For $tag in $tags $class_value = $tag.GetAttribute("class") If string($class_value) = "s_92 altstyle s_93 s_94" Then $target = $tag ConsoleWrite("Tag Found " & $target.outerText&@CRLF) ExitLoop EndIf Next  

       
       

    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
       
      WinActivate("MEDITECH - Internet Explorer") Sleep (500) $oIE = _IEAttach("MEDITECH") $oDiv1 = _IEGetObjById($oIE, "sysmenu-searchbarbutton") _IEAction($oDiv1, "click") I am just trying to click the little magnifying glass, next to the gear button with no luck. I was hoping someone might have an idea why this is not working?
       

×