Jump to content
Sign in to follow this  
corgano

[Solved] Issues with _SQLite_Startup()

Recommended Posts

corgano

I have a script working on a windows 7, 64 bit OS that uses SQLite. I went to transfer to to my laptop so i could work on it while on the go, but it's not running on my laptop (Windows 10, 64 bit). The script / autoit is configured to compile and run as x86 for compatibility's sake, via the option during autoit setup.

Here is the minimal code to reproduce my problem:
 

#include <SQLite.au3>
#include <SQLite.dll.au3>

;Without this, downloading fails
HttpSetUserAgent("Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0")

If @CPUArch = "x86" and Not FileExists("sqlite3.dll") then
    InetGet("https://www.autoitscript.com/autoit3/pkgmgr/sqlite/sqlite3.dll", @ScriptDir&"\sqlite3.dll")
    ConsoleWrite("Error = "&@error&@CRLF)
EndIf
If @CPUArch = "x64" and Not FileExists("sqlite3_x64.dll") then
    InetGet("https://www.autoitscript.com/autoit3/pkgmgr/sqlite/sqlite3_x64.dll", @ScriptDir&"\sqlite3_x64.dll")
    ConsoleWrite("Error = "&@error&@CRLF)
EndIf
_SQLite_Startup()
If @error Then
    MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "SQLite Error "&@error, "SQLite3.dll Can't be Loaded!")
    ConsoleWrite("https://www.autoitscript.com/autoit3/pkgmgr/sqlite/sqlite3_x64.dll"&@CRLF)
    ConsoleWrite(@ScriptDir&"\sqlite3_x64.dll"&@CRLF)
    Exit -1
EndIf

Downloading works, files are downlaoded to @scriptdir properly. However no matter what I do with _SQLite_Startup() it fails with @error = 1. I've tried explicitly telling it to use both versions of the dll as well as leaving it to choose for itself and nothing works. Help?

Edited by corgano

0x616e2069646561206973206c696b652061206d616e20776974686f7574206120626f64792c20746f206669676874206f6e6520697320746f206e657665722077696e2e2e2e2e

Share this post


Link to post
Share on other sites
corgano

2 hoursof trial and error, came back to ask for help
literally 8 minutes later I found the solution

The dll I had already in the folder was corrupt.

Deleted thedll's, just used the 32 bit one, and everything worked

This thread could be deleted with no loss to humanity. I am a complete idiot.


0x616e2069646561206973206c696b652061206d616e20776974686f7574206120626f64792c20746f206669676874206f6e6520697320746f206e657665722077696e2e2e2e2e

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • Eminence
      By Eminence
      Hello,
      Using SQLite, I was trying to select a specific column with having duplicate entries removed by using the DISTINCT function. 
      Local $sQuery = "SELECT DISTINCT supervisor, COUNT(DISTINCT employee_name) FROM data_db What the above snippet does is just list only one supervisor but with the total count of unique employee names in the whole database when it should be listing out all supervisor entries from the database and list the total count of employees per each supervisors. If I remove the COUNT function, it does list out all unique entries of supervisor names from the list. Attached is a screenshot of an example database as well. 
      Any help will be much appreciated. Thank you!

    • Seminko
      By Seminko
      Hey,
      I have a script that uses SQLite. It worked without a hiccup on my W7 system.
      However, last week I bought a new machine, installed W10 and autoit, and now I'm getting an error during _SQLite_Startup.
      Can anyone advise on how to find what's wrong? Tried checking $__g_hPrintCallback_SQLite but that returns nothing.
       
      Tried downloading the latest version of the dll from the link in the function page and I also replaced the default SQLite.dll.au3 that came with AutoIt with the one that came with the latest SQLite version zip.
       
      Relevant parts of my script:
      #include <SQLite.au3> #include <SQLite.dll.au3> _SQLite_Startup(@ScriptDir & "\Config\sqlite3_x64.dll", False, 1) If @error Then MsgBox(16, "SQLite Error", "SQLite3.dll Can't be Loaded! - " & $__g_hPrintCallback_SQLite & @CRLF & @CRLF & "Exiting application / Zavolej Honzovi") Exit -1 EndIf  
      Thanks
      S.
    • FrancescoDiMuro
      By FrancescoDiMuro
      Good evening everyone
      I am building a management for the company I work with, and I just imported a real amount of rows ( about 29000 ), in my SQLite DB.
      The thing I am not understanding, is the time that the script takes to build this amount of rows in the ListView.
      I didn't measure it, but I think it took 2 minutes or so to create each ListView item...
      It is normal that it takes so much time?
      What can I do to improve the creation of the items?

      Here's the code I am using to query and to create ListView items...
      ; Articles ListView: Global $lvwArticles = GUICtrlCreateListView("ID|Fornitore|Codice|Descrizione|EU|Prezzo|Sconto Applicato|Note", 14, 87, 1507, 660, BitOR($GUI_SS_DEFAULT_LISTVIEW,$LVS_SORTASCENDING,$LVS_SORTDESCENDING), BitOR($WS_EX_CLIENTEDGE,$LVS_EX_GRIDLINES,$LVS_EX_FULLROWSELECT)) ; Query $strQuery = "SELECT * FROM ARTICOLI;" ; Query Execution _SQLite_GetTable2d($objDatabase, $strQuery, $arrResult, $intRows, $intColumns) If @error Then ; Error Handling Else ; Cleaning the ListView _GUICtrlListView_DeleteAllItems($lvwArticles) If @error Then ; Error Handling Else ; No records in the Table If UBound($arrResult) < 2 Then ; Error Handling Else _GUICtrlListView_BeginUpdate($lvwArticles) For $intCounter = 1 To UBound($arrResult) - 1 $strListViewItem = $arrResult[$intCounter][0] & "|" & _ $arrResult[$intCounter][1] & "|" & _ $arrResult[$intCounter][2] & "|" & _ $arrResult[$intCounter][3] & "|" & _ $arrResult[$intCounter][4] & "|" & _ $arrResult[$intCounter][5] & "|" & _ $arrResult[$intCounter][6] & "|" & _ $arrResult[$intCounter][7] $objListViewItem = GUICtrlCreateListViewItem($strListViewItem, $lvwArticles) Next _GUICtrlListView_EndUpdate($lvwArticles) EndIf EndIf EndIf Thanks in advance


      Best Regards.
    • dangr82
      By dangr82
       
      I have created this function for a database, but I can not make it work. I always have two error messages: "not an error" ... and the file created, in the script directory, does not contain anything.
      Global $sDBName = "Hen.db" Func DatabaseTable() Local $sConnDB _SQLite_Startup() If @error Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "SQLite Error", "SQLite.dll Can't be Loaded!") Exit -1 EndIf $sConnDB = _SQLite_Open($sDBName) If @error Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "SQLite Error", "Can't Load Database!") Exit -1 EndIf If Not _SQLite_Exec($sDBName, 'CREATE TABLE Animal ("Name", "Age");') = $SQLITE_OK Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "SQLite Error", _SQLite_ErrMsg()) If Not _SQLite_Exec($sDBName, 'INSERT INTO Animale VALUES ("Charlie","5");') = $SQLITE_OK Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "SQLite Error", _SQLite_ErrMsg()) _SQLite_Close($sConnDB) _SQLite_Shutdown() EndFunc  
    • Eminence
      By Eminence
      Hello,
      I've been searching on how to select the first row in my database which includes a time column based on the latest start_time date for today's date.
      This is my current code:
      Local $iCurrentDate = _Now() Local $sqlHandle = _dbOpen($sDbPath) Local $aResult, $iRows, $iCols _SQLite_GetTable2d($sqlHandle, "SELECT start_time FROM " & $srawDb & " ORDER BY datetime(start_time) DESC LIMIT 1", $aResult, $iRows, $iCols) _ArrayDisplay($aResult) _dbClose($sDbpath) What it does is it gets the first row entry in the database however it does not select the latest start_time entry in the database, it always select the first row. I've tried changing DESC to ASC to see if that will do it but the issue still remains. Any thoughts on this? Thanks in advance.
       
      *EDIT
      The date format in the database is by MM/DD/YYYY HH:MM:SS.
×