Jump to content
Sign in to follow this  
dumbledown

StatusBarGetText blank for IE

Recommended Posts

Hi,

I'm new to AutoIt but it looks great.

I want to get the text from Internet Explorer when hovering the mouse over an image, the statusbargettext function appears to be the way to go.

When running via a hotkey I return a blank, but the msgbox works. Do you know what I'm doing wrong?

Thanks

HotKeySet("!x", "RecordURL") ;wait for ALT-a keystroke
While 1 ;loop forever to wait for the keypress
  Sleep(100) ;no need to kill the CPU
WEnd

Func RecordURL()
#include <MsgBoxConstants.au3>

AutoItSetOption("WinTitleMatchMode", 2)

Local $sText = StatusbarGetText("Internet Explorer")
MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "", "Internet Explorer's status bar says: " & $sText)
EndFunc

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By asiawatcher
      hi below i got one script i made which runs audacity starts a recording and ends it at specific times
       
      when i run the script even if it isn't the time to start audacity and sits idle on taskbar the pc fan gets very loud, when i close the script it comes back to normal 
       
      why this happens ? anything wrong with my code ?? cheers
      #include <INet.au3> #include <Array.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <ButtonConstants.au3> #include <EditConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <string.au3> #include <FTPEx.au3> #include <ClipBoard.au3> #include <date.au3> #include <ProgressConstants.au3> #include <IE.au3> #Include <Constants.au3> #Include <INET.au3> #include <SendMessage.au3> #include <File.au3> #include <String.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <StringConstants.au3> #include <Misc.au3> #include <FileConstants.au3> #include <WinAPI.au3> while 1 if @HOUR = '11' And @MIN = '00' Then  Run("C:\Program Files (x86)\Audacity\audacity.exe", "", @SW_MAXIMIZE) SLEEP(2000) if ProcessExists("audacity.exe") Then winactivate("Audacity") EndIf      Send("r") ;;KREVATI Sleep(1000 * 60) endif if @HOUR = '23' And @MIN = '00' Then  if ProcessExists("audacity.exe") Then winactivate("Audacity") EndIf Send("s") Sleep(1000 * 60) EndIf wend  
    • By devilspride
      The following code creates a IE blank window
      Local $oIE = _IECreate()  
      But when i use Navigate to the URL, it open the URL in Microsoft Edge instead if IE.
      _IENavigate($oIE,$url)  
      What should i do to navigate in IE.
      Complete code :
      #include <MsgBoxConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <IE.au3> #Region TESTING Local $url = 'https://www.youtube.com' Local $oIE = _IECreate() _IENavigate($oIE,$url) #EndRegion Console Output
      IE.au3 T3.0-2 Error from function _IELoadWait, $_IESTATUS_ClientDisconnected (-2147023174, Browser has been deleted prior to operation.)  
      I have searched the forums but did not find such kind of post.
      Other posts were describing How to use Edge using Web driver selenium.
       
      Edit: I am working in Windows10. Recently many changes have been done by Microsoft to IE and Microsoft Edge. (2020)
      Earlier in 2019 this was working fine.
    • By Zaoka
      I'm trying to create script that would login on my SAP WEBI "web page" and replace some uploaded excel files. But i'm having problem on even the log in.
      These are user fill elements with Firefox Inspector
      <input type="text" id="_id0:logon:CMS" name="_id0:logon:CMS"> <input type="text" id="_id0:logon:USERNAME" name="_id0:logon:USERNAME"> <input type="password" id="_id0:logon:PASSWORD" name="_id0:logon:PASSWORD"> LogOnButton
      <input type="submit" id="_id0:logon:logonButton" value="Log On" class="logonButtonNoHover logon_button_no_hover" onmouseover="this.className = 'logonButtonHover logon_button_hover';" onmouseout="this.className = 'logonButtonNoHover logon_button_no_hover';">  
       
      My example, I tried _IEGetObjByName and _IEGetObjById but the script only open page but will not even fill out the form
        #include <IE.au3> Call("signIn") Func signIn() Global $oIE = _IECreate("http://192.xxx.xxx.xx:xxx/BOE/BI") Sleep (5000) Local $server = _IEGetObjByName($oIE, "_id0:logon:CMS") Local $username = _IEGetObjByName($oIE, "_id0:logon:USERNAME") Local $password = _IEGetObjByName($oIE, "_id0:logon:PASSWORD") Local $button = _IEGetObjById($oIE, "_id0:logon:logonButton") _IEFormElementSetValue($server, "TestServer:1000") _IEFormElementSetValue($username, "MyUserName") _IEFormElementSetValue($password, "MyPass") ; THIS PART ABOUT BUTTON CLICK I DONT UNDERSTAND AT ALL $sSelector = "body > div:nth-of-type(2) > div > div:nth-of-type(3) > div > table > tbody > tr > td > table > tbody > tr > td > table > tbody > tr:nth-of-type(1) > td > div > div:nth-of-type(1) > form > div:nth-of-type(5) > button" $signInUC = $oIE.document.QuerySelector($sSelector) _IEAction($signInUC, "click") EndFunc ;==>signIn  
      I would be very grateful for any help
    • By adityaparakh
      Hello ,

      A website I am trying to login with my credentials.
      And retrieve the cookie into a text file.
      Unable to do so.
      Is it that certain,  Httponly , type - are not allowed to be fetched.

      Then further ,
      I will be checking every 5 minutes if my session is active , else re-login and re-fetch the cookie.
      For the second part , I will probably fetch some table and see if not in appropriate format do Part 1 : Fetch Cookie - again.
      Any better way , tips would be appreciated.
       
      Thanks
       
    • By Jamestay97
      Hello! Thanks you for looking at my post
      **No source code I'm sorry work related can't copy information**
      I've been using autoit for about 1 year. 
      I'm having trouble automating a click on an internet explorer web page and I've tried a lot of examples from help pages and forums already. The object I'm trying to click on isnt always in the same spot so I can't use mouse click or control click, I have tried to use the different get collection options and clickbyname, or index or get object. I'm just struggling. 
      Description of object I'm trying to click -- 
      HTML Code looks like <a ng-click.. "Click Here" it appears it's just a click able object named "click here" that opens a hidden window by running a script inside the web page. I'm not able to grab the information from the window unless it's open so I have to automate this click somehow. 
       
      I understand it's difficult to assist without having something to look at, I apologize for that sincerely and appreciate and assistance and suggestions. 
×
×
  • Create New...