Jump to content
Fenzik

Slow performance of autoit GUI

Recommended Posts

Fenzik

Hello,

my question is based on topic about Nvda Screen reader development atThis Link

Autoit GUI is totaly nice for blind users, because it's controls are mostly standart.

But in cooperation with Screen Readers this guis are much slower than other guis.

Do you have any idea about reason of this behaviour?

Thanks a lot for any answer.

Fenzik

Share this post


Link to post
Share on other sites
JLogan3o13

That question was closed 8 years ago; really not sure why you're using it as an example, as it was for a much earlier version of AutoIt. If you have a specific example of something you're experiencing with the current version, how about posting your code?

Edited by JLogan3o13

√-1 2^3 ∑ π, and it was delicious!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Emmhor1
      By Emmhor1
      Hi All,

      MAIN QUESTION:
      Is it possible to Call specific function within a GUI

      So I have a script with multiple functions although I don't want to use every function every time.
      My Idea is to create a simple GUI which allows me to select what functions I want to use then run the funtions by clicking a button.
      I have already made a GUI which allows me to select specific .exe's I would like to run after selection it runs the .exe one by one.
      This script is on my work laptops and cannot access it right now.
       
      Who can help me with this?
      GUIcreate
      Func1 
      Func2
      Func3
      Then have a boxes which allows me to select the specif Func.(I used GUIChecked and Unchecked in my other script)
      Then a button which executes/calls the selected functions
    • Blois
      By Blois
      Hi Guis,
       
      I need to create keyboard shortcut to navigate the tabs and activate them, but I could not use the code below:
      #include <TabConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <GuiTab.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> HotKeySet("^{TAB}", "_TabRight") HotKeySet("^+{TAB}", "_TabLeft") $gui = GUICreate("test",450, 300) $Tab1 = GUICtrlCreateTab(20, 24, 425, 201) $TabSheet1 = GUICtrlCreateTabItem("Tabsheet 1") $lbContagemGrupos2 = GUICtrlCreateLabel("aaaa", 50, 50) GUICtrlSetColor(-1, 0x0000FF) GUICtrlCreateTabItem("") $TabSheet2 = GUICtrlCreateTabItem(" ") $TabSheet3 = GUICtrlCreateTabItem(" ") GUISetState() While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE ExitLoop EndSwitch WEnd Func _TabRight() $CurPos = _GUICtrlTab_GetCurSel($Tab1) _GUICtrlTab_SetCurSel($Tab1, $CurPos + 1) $tab = "$TabSheet" & $CurPos GUICtrlSetState($TabSheet1 + $CurPos, $GUI_SHOW) Return EndFunc Func _TabLeft() $CurPos = _GUICtrlTab_GetCurSel($Tab1) _GUICtrlTab_SetCurSel($Tab1, $CurPos - 1) $tab = "$TabSheet" & $CurPos GUICtrlSetState($TabSheet1 + $CurPos, $GUI_SHOW) Return EndFunc Exit  
      can you help me?
    • lenclstr746
      By lenclstr746
      Hi guys,
      Some functions of my script are running slowly. Very slow. What is the reason?
      My Code:
      <snip>
    • Pricehacker
      By Pricehacker
      Hello again!
      I have tried searching for quite some time now but couldn´t find a single working way to change the class of your GUI that doesn´t include changing it manually after its compilation.
      First or "AutoIt v3 GUI" is a pretty boring name tbh and i would like to spice it up a bit, also, and more importantly, I would like to identify my windows by something other than its title as it will change depending on some factors and im using two different programs independently as multi threading isn't supported.
      Any help is appreciated! Thank you!
    • xtcislove
      By xtcislove
      Hello, 
      i have a Problem with  _WinAPI_SetLayeredWindowAttributes, everything is working as excepted if u are on Windows 7.

      But if u are on Windows 10 the transparent background of a control is not clickable anymore. 

      Could someone help?

      Please see example below, put cmd.jpg into the same folder as Example.au3

      Please see trigger.jpg to see which sections are not clickable in Windows 10 (the red dots, the green dots are clickable) on Windows 7 the red ones and green ones are clickable.
       
      The same problem occurs if i use 
       
       
      Example.au3


×