Jump to content
kelso

Drop down in IE? Can't select a value!

Recommended Posts

Hello Guru's,

 

I'm trying to write an autoit script to select from the dropdown list as you see in the attached picture. 

I read the help page for _IEFormElementOptionSelect, but I cannot grasp how to correlate that with the source code that I'm seeing. any suggestions?

image001.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Danp2 said:

Hard to make heads or tails from an image of the HTML. Can you post the URL for the site?

It's an internal website so I can't.. anything I can provide to help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's just an input, with some other type of popup.  You can just set the value with _IEFormElementSetValue.

 

If you do need to click one of the 'options', then post the HTML source for that.

Edited by jdelaney

IEbyXPATH-Grab IE DOM objects by XPATH IEscriptRecord-Makings of an IE script recorder ExcelFromXML-Create Excel docs without excel installed GetAllWindowControls-Output all control data on a given window.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, jdelaney said:

That's just an input, with some other type of popup.  You can just set the value with _IEFormElementSetValue.

 

If you do need to click one of the 'options', then post the HTML source for that.

 

On 6/26/2018 at 3:06 PM, Danp2 said:

Hard to make heads or tails from an image of the HTML. Can you post the URL for the site?

 

This is what I get when I try to get all the elements:

How do I basically set this ID from Local to something else?

 

s.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, jdelaney said:

What am I looking at...are those the nodes inside the div with id=domain?

Yes. it appears I need to update the inner.text to the right domain I want, instead of LOCAL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By junichironakashima
      I have a windows 10 pc and Im trying to create an automatic solving in calculator with a simple worded question (example: What is 45 x 53 ?). thou I cant make the select...Case...EndSelect statement work, here is my code
      #include <AutoItConstants.au3> HotKeySet("{F4}", "ExitProg") Func ExitProg() Exit 0 EndFunc MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 417, 659, 2, 1) Send("^c") Func valData() $Chek = "What " If ClipGet() == $Chek Then Check() Else Do MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 417, 659, 2, 3) Send("^c") Sleep(500) Until ClipGet() == $Chek EndIf EndFunc Func Check() $Chek2 = "?" c1() c2() c3() c4() c5() c6() c7() Select Case c1() = $Chek2 ;two MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 453, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("^v") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 474, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("*") Send("^v") Send("{NUMPADENTER}") Case c2() = $Chek2 ;three MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 453, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("^v") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 482, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("*") Send("^v") Send("{NUMPADENTER}") Case c3() = $Chek2 ;four MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 453, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("^v") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 487, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("*") Send("^v") Send("{NUMPADENTER}") Case c4() = $Chek2 ;five MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 453, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("^v") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 495, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("*") Send("^v") Send("{NUMPADENTER}") Case c5() = $Chek2 ;six MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 453, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("^v") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 495, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("*") Send("^v") Send("{NUMPADENTER}") Case c6() = $Chek2 ;seven MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 453, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("^v") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 509, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("*") Send("^v") Send("{NUMPADENTER}") Case c7() = $Chek2 ;eight MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 453, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("^v") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 509, 645, 2, 1) Send("^c") Sleep(150) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1347, 197, 1, 1) Send("*") Send("^v") Send("{NUMPADENTER}") Case Else Exit EndSelect EndFunc Func c1() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 485, 643, 2, 1) Send("^c") EndFunc Func c2() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 493, 644, 2, 1) Send("^c") EndFunc Func c3() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 498, 645, 2, 1) Send("^c") EndFunc Func c4() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 508, 647, 2, 1) Send("^c") EndFunc Func c5() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 514, 645, 2, 1) Send("^c") EndFunc Func c6() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 523, 645, 2, 1) Send("^c") EndFunc Func c7() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 530, 645, 2, 1) Send("^c") EndFunc valData() MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 1349, 196, 1, 1) ;clicking the answer in calc Send("^c") Send("{DEL}") MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, 499, 706, 1, 1) Send("^v") Exit  
    • By yffulf
      Is there probably a way to click ie popup button and hide or invisible popup button in the same time?
      I try to use WinSetState @SW_hide ,
      the result is ie crashing or no response because button hide and the next click command won't work...
      $oForm=_IEFormGetObjByName($oIE,"form1") $obutton=_IEFormElementGetObjByName($oForm,"btn_OK") $hWnd = _IEPropertyGet($oIE, "hwnd") _IEAction($obutton,"focus") ControlSend($hWnd, "", "[CLASS:Internet Explorer_Server; INSTANCE:1]", "{Enter}") WinWait("", "確定存檔嗎?") WinSetState("","確定存檔嗎?",@SW_Hide) ControlClick("", "確定存檔嗎?", "[CLASS:Button; TEXT:確定; Instance:1;]")  
    • By _leo_
      Hey there!
      I am having a problem with clicking a button in IE. As you can see in the code, there would be a class name to click it, but since this button exists several times with exactly the same code, I can only use the "Noch nicht veröffentlicht" to separate it from the others. But this part is just pure text without any classification. 
      "<div class="checkmark" data-v-1e5b1f70=""><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" class="icon" viewBox="0 0 16 16" data-v-1e5b1f70=""><circle cx="8" cy="8" r="8" data-v-1e5b1f70="" /></svg></div>Noch nicht veröffentlicht"
      I was trying to click it with:
      #include <IE.au3> local $oNNVs = _IEFormGetCollection($oIE2) For $oNNV in $oNNVs If String($oNNV.innertext) = "Noch nicht veröffentlicht" Then _IEAction($oNNV, "click") EndIf Next and:
      $inputs = $oIE2.document.getElementsByTagName("div") For $input In $inputs If $input.innertext == "Noch nicht veröffentlicht" then $input.click() EndIf Next But nothing seems to work. Thanks for the help!
    • By TXTechie
      Hello Everyone,
      I'm looking for a way to use an already open Internet Explorer (IE) window (if one is up and running) and then navigate to a new URL in a new IE tab.
      I thought that _IECreate would easily meet my needs. However, when I use the following script:
      #include <IE.au3> Local $oIE = _IECreate("https://" & $Server & ":8444/", 1, 1, 0, 1) ...with one or more open IE windows, it still opens yet a new IE window.
      Are there any other ideas for how to reliably use an already open IE windows and then how to open a new tab in IE to navigate to a new URL?
      Regards,
      TX Techie
    • By WoodGrain
      Hi All,
      I've tried to create a script to browse to a web page in IE, but it only works for some sites, I've tried to simplify the script as much as possible, hoping you can point me in the right direction - thanks.
      This one going to Google does work:
      #include <IE.au3> $oIE = _IECreate("https://www.google.com.au/", 0, 1, 1) _IELoadWait($oIE) _IEQuit($oIE) But this one going to OneDrive opens the IE page, but fails immediately returning the errors, and the IE window is not closed:
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IELoadWait, $_IESTATUS_ClientDisconnected (-2147023174, Browser has been deleted prior to operation.)
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IELoadWait, $_IESTATUS_InvalidObjectType ()
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IEQuit, $_IESTATUS_InvalidObjectType
      #include <IE.au3> $oIE = _IECreate("https://abccorp-my.sharepoint.com/", 0, 1, 1) _IELoadWait($oIE) _IEQuit($oIE) Even if I put a sleep timer in for 10 seconds after the _IECreate it still doesn't work
      Thanks all!
×
×
  • Create New...