Jump to content
MarkRobbins

IE embedded border-radius not complying

Recommended Posts

MarkRobbins

I have IE 10 installed, so I assume the embedded is using the same.

If I make a test html doc that has a DIV with inline style of "border-radius:8px 8px 8px 8px;" this radius works if I browse the file with normal IE 10 --- but if I am embedding IE in a form and using _IEPropertySet($oIE, 'innerhtml', $html) with the exact same html that is in the file, the border-radius does not work.

#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <IE.au3>

_IEErrorHandlerRegister()
Local $oIE = _IECreateEmbedded()

Global $thisfile="C:\batch\borg\TestCreeper.au3"
Global $logg="C:\$data\logs\TestCreeper-log.txt";
Global $timestamp=@YEAR&"."&@MON&"."&@MDAY&"."&@HOUR&"."&@MIN&"."&@SEC&"."&@MSEC


Global $f_w=800
Global $f_h=400

Global $hgui=GUICreate("Embedded Web control Test", $f_w, $f_h, _
        (@DesktopWidth - $f_w) / 2, (@DesktopHeight - $f_h) / 2, _
        $WS_POPUP)
GUICtrlCreateObj($oIE, -2, -2, $f_w+30, $f_h+8)

GUISetState() ;Show GUI

_IENavigate($oIE, "about:blank")
Global $st='body {  background-color:black;margin: 0; padding: 0; } '

Global $tx='Mary had a little lamb, little lamb, little lamb, little lamb, whose fleece was white as snow'


;THIS DOESNT WORK, SPECIFYING EACH INDIVIDUALLY
Global $br=BorderRadiusTxt(8)
;MsgBox(0,$thisfile,$br)

;NONE OF THE FOLLOWING WORK
$br='border-radius:8px;'
$br='-ms-border-radius:8px;'
$br='-webkit-border-radius:8px;'
$br='-moz-border-radius:8px;'

$br='border-radius:8px 8px 8px 8px;'
$br='-ms-border-radius:8px 8px 8px 8px;'
$br='-webkit-border-radius:8px 8px 8px 8px;'
$br='-moz-border-radius:8px 8px 8px 8px;'

;WORKS IN IE, BUT NOT IN EMBEDDED     <<<<<=== HERE
$br='border-radius:8px 8px 8px 8px;'

Global $t='';
$t&='<div style="position:absolute;'&$br&'border:1px solid green;background-color:black;padding:12px;color:#ccc;font-family:Tahoma;height:10px;top:10px;left:10px;">'

$t&=$tx
$t&='</div>'

Global $body_tags='border="0" marginheight="0" topmargin="0" vspace="0" marginwidth="0" leftmargin="0" hspace="0" '

Global $html='<HTML><HEAD><STYLE type="text/css">'&$st&'</STYLE></HEAD><BODY '&$body_tags&'>'&$t&'</BODY></HTML>'
;MsgBox(0,$thisfile,$html)
;ClipPut($html)

Global $r=_IEPropertySet($oIE,'innerhtml',$html)

; Waiting for user to close the window
While 1
    Local $msg = GUIGetMsg()
    Select
        Case $msg = $GUI_EVENT_CLOSE
            ExitLoop
    EndSelect
WEnd

GUIDelete()









Func BorderRadiusTxt($i)
  Return 'border-top-left-radius:'&$i&'px;' & _
  'border-top-right-radius:'&$i&'px;' & _
  'border-bottom-left-radius:'&$i&'px;' & _
  'border-bottom-right-radius:'&$i&'px'
EndFunc

;;;;;;functions
Func ts()
  Return @YEAR&"."&@MON&"."&@MDAY&"."&@HOUR&"."&@MIN&"."&@SEC&"."&@MSEC
EndFunc
Func logline($line)
  Local $fh1=FileOpen($logg,1);
  If $fh1<>-1 Then
    FileWriteLine($fh1,$line)
    FileClose($fh1)
  EndIf
EndFunc

Share this post


Link to post
Share on other sites
cu0x

I have IE 10 installed, so I assume the embedded is using the same.

If I make a test html doc that has a DIV with inline style of "border-radius:8px 8px 8px 8px;" this radius works if I browse the file with normal IE 10 --- but if I am embedding IE in a form and using _IEPropertySet($oIE, 'innerhtml', $html) with the exact same html that is in the file, the border-radius does not work.

#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <IE.au3>

_IEErrorHandlerRegister()
Local $oIE = _IECreateEmbedded()

Global $thisfile="C:\batch\borg\TestCreeper.au3"
Global $logg="C:\$data\logs\TestCreeper-log.txt";
Global $timestamp=@YEAR&"."&@MON&"."&@MDAY&"."&@HOUR&"."&@MIN&"."&@SEC&"."&@MSEC


Global $f_w=800
Global $f_h=400

Global $hgui=GUICreate("Embedded Web control Test", $f_w, $f_h, _
        (@DesktopWidth - $f_w) / 2, (@DesktopHeight - $f_h) / 2, _
        $WS_POPUP)
GUICtrlCreateObj($oIE, -2, -2, $f_w+30, $f_h+8)

GUISetState() ;Show GUI

_IENavigate($oIE, "about:blank")
Global $st='body {  background-color:black;margin: 0; padding: 0; } '

Global $tx='Mary had a little lamb, little lamb, little lamb, little lamb, whose fleece was white as snow'


;THIS DOESNT WORK, SPECIFYING EACH INDIVIDUALLY
Global $br=BorderRadiusTxt(8)
;MsgBox(0,$thisfile,$br)

;NONE OF THE FOLLOWING WORK
$br='border-radius:8px;'
$br='-ms-border-radius:8px;'
$br='-webkit-border-radius:8px;'
$br='-moz-border-radius:8px;'

$br='border-radius:8px 8px 8px 8px;'
$br='-ms-border-radius:8px 8px 8px 8px;'
$br='-webkit-border-radius:8px 8px 8px 8px;'
$br='-moz-border-radius:8px 8px 8px 8px;'

;WORKS IN IE, BUT NOT IN EMBEDDED     <<<<<=== HERE
$br='border-radius:8px 8px 8px 8px;'

Global $t='';
$t&='<div style="position:absolute;'&$br&'border:1px solid green;background-color:black;padding:12px;color:#ccc;font-family:Tahoma;height:10px;top:10px;left:10px;">'

$t&=$tx
$t&='</div>'

Global $body_tags='border="0" marginheight="0" topmargin="0" vspace="0" marginwidth="0" leftmargin="0" hspace="0" '

Global $html='<HTML><HEAD><STYLE type="text/css">'&$st&'</STYLE></HEAD><BODY '&$body_tags&'>'&$t&'</BODY></HTML>'
;MsgBox(0,$thisfile,$html)
;ClipPut($html)

Global $r=_IEPropertySet($oIE,'innerhtml',$html)

; Waiting for user to close the window
While 1
    Local $msg = GUIGetMsg()
    Select
        Case $msg = $GUI_EVENT_CLOSE
            ExitLoop
    EndSelect
WEnd

GUIDelete()









Func BorderRadiusTxt($i)
  Return 'border-top-left-radius:'&$i&'px;' & _
  'border-top-right-radius:'&$i&'px;' & _
  'border-bottom-left-radius:'&$i&'px;' & _
  'border-bottom-right-radius:'&$i&'px'
EndFunc

;;;;;;functions
Func ts()
  Return @YEAR&"."&@MON&"."&@MDAY&"."&@HOUR&"."&@MIN&"."&@SEC&"."&@MSEC
EndFunc
Func logline($line)
  Local $fh1=FileOpen($logg,1);
  If $fh1<>-1 Then
    FileWriteLine($fh1,$line)
    FileClose($fh1)
  EndIf
EndFunc

Did u solve the problem? I'm facing the same issue...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Seminko
      By Seminko
      Wrote a script that grabs all of the IP addresses from Netflix's IP log, checks the IPs and returns suspicious activity.
      Everything works as it should but only when _IECreate is set to visible. When visible is set to false, it fails to login for some reason.
      Any ideas what might cause it and/or how to circumvent that?
    • nooneclose
      By nooneclose
      I need to send a string of text to this popup and click on the ok button to save it.
      Here is the code I have so far:
      ;Start IE Sleep(7000) $oIE = _IECreate("http://www.google.com") Sleep(500) _IELoadWait($oIE) $hIE = _IEPropertyGet($oIE, "hwnd") ; Get Handle of the IE window Sleep(500) WinSetState($hIE, "", @SW_MAXIMIZE) ;Wait for a browser page load to complete Sleep(3000) _IENavigate($oIE, "https://properURL.com") Sleep(8000) _IELoadWait($oIE) ;Attach to a browser control embedded in another window $oIE = _IEAttach("https://"properURL.com", url") ConsoleWrite('@@ Debug(' & @ScriptLineNumber & ') : $oIE = ' & $oIE & @CRLF & '>Error code: ' & @error & ' Extended code: 0x' & Hex(@extended) & @CRLF) ;### Debug Console Sleep(2000) ;Get the title of the webpage ;Local $wTitle = _IEPropertyGet($oIE, "title") ;MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Webpage title:", $wTitle) ;Clicks the new button Sleep(3000) _IEAction($nWorkOrderB, "focus") _IEAction($nWorkOrderB, "click") Sleep(5000) ;Store the Element names where the important data will be sent ;Store the long description button Local $wLongDButton = _IEGetObjById($oIE, "m65d795a4-img") ;Store the long Description field id Local $wComments = _IEGetObjById($oIE, "ma6499a9c-rte_iframe") ;Store the ok button id that is in the long description Local $wCommOk = _IEGetObjById($oIE, "m74031266-pb") ;******************************************************************************* ; Send the stored data to the proper field ;******************************************************************************* ;Click the long description button Sleep(300) _IEAction($wLongDButton, "focus") _IEAction($wLongDButton, "click") Sleep(300) ;Sends the Comments Sleep(500) _IEAction($wComments, "focus") _IEAction($wComments, "click") Sleep(500) _IEFormElementSetValue($wComments, "hello darkness my old friend") ;Click the ok button Sleep(500) _IEAction($wCommOk, "focus") _IEAction($wCommOk, "click") Sleep(500)  
      Here is the popup:

    • hemichallenger
      By hemichallenger
      Hello,
      If anyone can help, it would be greatly appreciated. The code is just an example and similar to the issue with an internal webpage. I'm trying to autofill than click the submit button. I get the same error running the script.
      _IEFormElementSetValue, $_IESTATUS_InvalidObjectType
      IEGetObjById, $_IESTATUS_NoMatch
      Is it possible to edit the <textarea></textarea>  field with AutoIt?  If anyone could assist me on how. Than I could have a better understanding and chance in figuring it out on my main script. Thank you
      #include <IE.au3> Local $oIE1 = _IECreate ("https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_textarea") _IELoadWait($oIE1) local $oFormCollection = _IEFormGetCollection($oIE1,0) local $oid = _IEGetObjByid($oFormCollection, "iframeResult") _IEFormElementSetValue($oid, "test") sleep (2000) Local $oIE2 = _IECreate ("https://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_scripts_intro") _IELoadWait($oIE2) $oForm2 = _IEFormGetCollection($oIE2,0) $oClickMe = _IEGetObjById($oForm2, "demo") _IEAction($oClickMe, "focus") _IEAction($oClickMe, "click")
    • Blueman
      By Blueman
      Hey Guys,
      Hope that you can help me with something, maybe this is a bug in the new version of AUTOIT but first i will check it with you to know for sure.
      I have made a simple GUI with a Embedded IE Object, then i would like to read the HTML with _IEBodyReadHTML(), easy right?
      When i use the old IE.au3 include from a year back or so, it is working fine!
      When i use the new IE.au3 include came with the new installation that is currently available on autoitscript.com it isnt working (i get a result that says; 0).
      Let me show you.
       
      Working Example
      #include <GUIConstantsEx.au3> #include <IE_EmbeddedVersioning.au3> #include <IE_PreVersion.au3> ;Older Version Example() Func Example() ; Create a GUI with various controls. Local $hGUI = GUICreate("Example", 1000, 1000) Local $idOK = GUICtrlCreateButton("OK", 310, 370, 85, 25) Global $oIE_1 = _IECreateEmbedded() ; CREATE IE OBJECT(S) GUICtrlCreateObj($oIE_1, 355, 5, 600, 360) _IENavigate($oIE_1, "https://www.google.nl", 1) Local $CheckHTML_T = _IEBodyReadHTML($oIE_1) ; Display the GUI. GUISetState(@SW_SHOW, $hGUI) MsgBox(48,"",$CheckHTML_T) ; Loop until the user exits. While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE, $idOK ExitLoop EndSwitch WEnd ; Delete the previous GUI and all controls. GUIDelete($hGUI) EndFunc ;==>Example  
      Failing Example
      #include <GUIConstantsEx.au3> #include <IE_EmbeddedVersioning.au3> #include <IE.au3> ;New Version Example() Func Example() ; Create a GUI with various controls. Local $hGUI = GUICreate("Example", 1000, 1000) Local $idOK = GUICtrlCreateButton("OK", 310, 370, 85, 25) Global $oIE_1 = _IECreateEmbedded() ; CREATE IE OBJECT(S) GUICtrlCreateObj($oIE_1, 355, 5, 600, 360) _IENavigate($oIE_1, "https://www.google.nl", 1) Local $CheckHTML_T = _IEBodyReadHTML($oIE_1) ; Display the GUI. GUISetState(@SW_SHOW, $hGUI) MsgBox(48,"",$CheckHTML_T) ; Loop until the user exits. While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE, $idOK ExitLoop EndSwitch WEnd ; Delete the previous GUI and all controls. GUIDelete($hGUI) EndFunc ;==>Example  
      I have attachted all files and i am testing on Windows 10 with the latest SciTe Program (Not compiled). 
      When i compile the script it is showing the same result.
      Thanks guys!
      IE_PreVersion.au3
      IE.au3
      IE_EmbeddedVersioning.au3
×