Sign in to follow this  
Followers 0
tatane

empty element / 0 number in array

5 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

Hi,

Could you tell me what's the result of this script on your version of Autoit :

Local $tableau[5] = ["",0,"","test",8]

For $i = 0 to 4
    If $tableau[$i] = "" Then
        ConsoleWrite($tableau[$i] & " : empty element" & @CRLF)
    EndIf
Next

Thanks.

Edited by tatane

Share this post


Link to post
Share on other sites



tatane,

Once again the problem of mixing datatypes in comparisons pops up - I am not going to explain it again, so please search for a previous thread where I have done so. ;)

Basically, if you want to compare the values in the array to a string ("") then use String to convert them to the same datatype:

If String($tableau[$i]) = "" Then
or use the == operator so that AutoIt does it for you. :)

M23


Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind._______My UDFs:

Spoiler

ArrayMultiColSort ---- Sort arrays on multiple columns
ChooseFileFolder ---- Single and multiple selections from specified path treeview listing
Date_Time_Convert -- Easily convert date/time formats, including the language used
ExtMsgBox --------- A highly customisable replacement for MsgBox
GUIExtender -------- Extend and retract multiple sections within a GUI
GUIFrame ---------- Subdivide GUIs into many adjustable frames
GUIListViewEx ------- Insert, delete, move, drag, sort, edit and colour ListView items
GUITreeViewEx ------ Check/clear parent and child checkboxes in a TreeView
Marquee ----------- Scrolling tickertape GUIs
NoFocusLines ------- Remove the dotted focus lines from buttons, sliders, radios and checkboxes
Notify ------------- Small notifications on the edge of the display
Scrollbars ----------Automatically sized scrollbars with a single command
StringSize ---------- Automatically size controls to fit text
Toast -------------- Small GUIs which pop out of the notification area

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem was that I was saving index elements of a listview and when the 0 index element was in the array, my test of empty element was wrong with 0.

I didn't know 0 number and empty element was considered as same value.

Thank you very much for the fast answer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm comparing with 0 and got this result:

Local $tableau[5] = ["",0,"","test",8]

For $i = 0 to 4
    If $tableau[$i] = 0 Then
        ConsoleWrite($tableau[$i] & " : empty element" & @CRLF)
    EndIf
Next

Console OutPut

 : empty element
0 : empty element
 : empty element
test : empty element
 
Saludos

 

venezuela.png Would you like to say thank to Danyfirex using a warmy way?  offer me a cup of coffee... coffee.png

autoit_scripter_blue_userbar.png

       AutoIt...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0