Jump to content

SciTE4AutoIt cannot be downloaded by Winget


Recommended Posts

I am happy to see that the latest version of AutoIt3 can already be searched, downloaded and installed in the Windows 10+built-in package manager (Winget). Therefore, we can automatically install AutoIt3 itself by writing Powershell scripts, which helps to quickly deploy the working environment of AutoIt3 on new machines.


Now, although AutoIt3 can be found and installed in Winget, its dedicated editor, SciTE4AutoIt, does not support this. I submitted a package request for SciTE4AutoIt to the Winget development team on GitHub and provided a download link. Then its developer replied to me:

Quote

autoitscript.com seems to accept downloads only from "real" browsers not from download-tools. I have no idea how to create a manifest for this unless either you find another (trustworthy) download-url or autoitscript.com changes the download policy…

In other words, Winget developers believe that our website prevents Winget from directly downloading the .exe file of SciTE4AutoIt.


In fact, I don't know much about the technical details he said, but I think we can make some changes to make SciTE4AutoIt more accessible.

 

Link to post
Share on other sites
  • Developers

The Web links for both are using the same pl script, so I don't understand the difference unless you use a different link for the AutoIt3 installer?
So which exact link is working and  which isn't?

Jos

SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Jos said:

The Web links for both are using the same pl script, so I don't understand the difference unless you use a different link for the AutoIt3 installer?
So which exact link is working and  which isn't?

Jos

AutoIt3 can be downloaded and installed in Winget, but I don't know whether they use a link similar to the one I submitted (that is, a link from autoitscript. com).


The support for installing AutoIt3 in Winget is created by other Winget developers. Maybe the link they use is not from autoitscript.com, or they have the technical ability to "click" our link in the automated robot. I have tried to contact the developers who have submitted the AutoIt3 installation package in Winget for more details.


Thank you for your quick reply. I will let you know if there is any new progress (of course, you can also see the progress in Github issue I gave at the beginning).

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Jos said:

The Web links for both are using the same pl script, so I don't understand the difference unless you use a different link for the AutoIt3 installer?
So which exact link is working and  which isn't?

Jos

Available AutoIt3 links that Winget is using

Hello, as you can see from the Github link, Tenlys, the developer who previously added the AutoIt3 installation package to Winget, uses the following link for the AutoIt3 installation package in Winget: https://www.autoitscript.com/files/autoit3/autoit-v3-setup.exe (hereinafter referred to as Winget-Au3 for convenience). The Winget program can normally obtain the installation package of AutoIt3 from this link.

The SciTE4AutoIt3 links obtained from the official website cannot be accessed by Winget. 

The link I submitted to Winget about SciTE4AutoIt3 is https://www.autoitscript.com/cgi-bin/getfile.pl?../autoit3/scite/download/SciTE4AutoIt3.exe (hereinafter referred to as Official-Sci4Au3-Raw for convenience). Official-Sci4Au3-Raw is obtained from the download page of SciTE4AutoIt3 through the mouse shortcut menu "Copy Link". Winget developer Borque pointed out that Official-Sci4Au3-Raw points to https://www.autoitscript.com/autoit3/scite/download/SciTE4AutoIt3.exe (hereinafter referred to as Official-Sci4Au3-Target for convenience). The current situation is that autoitscript.com prevents the Winget program from automatically obtaining the installer of SciTE4AutoIt3 from Official-Sci4Au3-Raw or Official-Sci4Au3-Target, and returns the information "403 - Forbidden".

Can't guess the available SciTE4AutoIt3 link according to the available Au3 link

Borque tried to imitate the address form of Winget Au3 to write Link 1, Link 2 and Link 3, but these links are invalid (perhaps SciTE4AutoIt3 really has a download link similar to Winget Au3, but we didn't guess the correct one).

Conclusion

Therefore, Winget is unable to access Official-Sci4Au3-Raw and Official-Sci4Au3-Target in its crawler now(Of course, these two links are still valid for users who use browsers to access them, but they cannot be accessed by Winget's automated robots.), nor can it "guess" the SciTE4AutoIt3 download link available like Winget-Au3 according to the existing information. Borque hopes that we can change the security policy of Official-Sci4Au3-Raw or Official-Sci4Au3 Target, so that Winget programs can capture the installation package of SciTE4AutoIt3 for automatic package management, or we can provide other available links about SciTE4AutoIt3 like Winget-Au3.

Link to post
Share on other sites
  • Developers

I have checked indeed myself and saw that wingetcreate gives an error in the direct download:

wingetcreate new https://www.autoitscript.com/files/autoit3/scite/download/SciTE4AutoIt3.exe
Downloading and parsing: https://www.autoitscript.com/files/autoit3/scite/download/SciTE4AutoIt3.exe...
Failed to download installer.
HTTP response was unsuccessful. Status code: Forbidden

I need @Jon to provide some inside on the difference....   Hope he checks in soon. 

Edited by Jos

SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Professor_Bernd
      PSPad4AutoIt3 v2.0.0 beta (2021-04-16)
      All parts are freeware.

      PSPad4AutoIt3 consists of the Editor PSPad and the Improvement Kit, and can be used as an portable editor IDE for AutoIt3.

      The author of the PSPad Editor is Jan Fiala.
      I (Professor Bernd) am only the author of the Improvement Kit.

      Contact us:
      This is the first fully portable version of PSPad4AutoIt3.

      There are a lot of changes and new features, e.g.

      - a separate AutoIt3 menu in the PSPad main menu,
      - the shortcuts are SciTE-like,
      - Tidy for Au3,
      - in CallTipViewer a recognition for writing "(",
      - a dialog for registering file extensions with Pau3,
      - a nice about dialog in "90s style",
      - the CodeExplorer can now be displayed together with the FavTools on the right side,
      ( so the panel on the left side can be completely hidden )
      - and much more ...
      See here for details
      All in all a lot has been done and it is worth to have a look   Praise, criticism, ideas, tips and hints on bugs are welcome. Have fun with the new features!
      Thank you very much,
      Professor Bernd.
      Special thanks for the friendly support goes to:
      Jan Fiala (Author of PSPad)
      Jos van der Zande (Author of AutoIt3Wrapper, Tidy, ...)
      alpines (suggestions, ideas, testing, design for syntax colors, develop routines)
      argumentum (feedback, suggestions, ideas)
      AspirinJunkie (RegExp pattern, ideas and code snippets)
      Bitnugger (suggestions, ideas and code snippets)
      BugFix (suggestions, ideas and code snippets)
      Gun-Food (for making it possible to publish the project here)
      LarsJ (VBScript<->AutoIt communication, …)
      Musashi (suggestions and ideas)
      Credits for many other contributors can be found in the Pau3 About dialog.
      PSPad4AutoIt3 v2.1.0 beta - Update (2021-05-02) 
      See here for details v2.1.0 beta - Update
      Download in the german forum PSPad4AutoIt3 (Editor IDE), end of post #1   
    • By Mbee
      Hi, @Jos and others!
      I've been running SciTE4AutoIt3 under Windows 7 Pro then Windows 10 Pro for years with a dual-monitor setup. What an awesome set of tools! I'm using version 4.4.6, 32-bit - aka SciTE4AutoIt3 v21.316.1639.2
      Until two days ago, when I double-clicked an au3 file, SciTE opened it's window on my secondary monitor, which is just where I wanted it. But now, all of a sudden, it always opens on the primary monitor, which is just where I don't want it! UltraEdit and Notepad++ always open on the monitor where the last window was opened, which is fine. But not SciTE4AutoIt3.
      It's possible that this problem is related to a newly encountered issue wherein Windows apparently arbitrarily decided that the desktop on the secondary at the long-standing resolution of 1920x1080 should no longer fit the display. I booted up a few days ago to find that the taskbar was no longer visible and the other three edges wouldn't fit either. I was forced to change the resolution to  1680x1050. Perhaps SciTE4AutoIt3 will automatically choose the monitor with the highest resolution?
      To try to solve this issue myself, I've examined all the Options files, but I can't find anything related to monitors. How can I get SciTE to open on my secondary monitor again?
      Thanks!
       
    • By Jahar
      I have an AutoIT script It monitors 2 websites for content that applys to me and the services that I provide. One site is : www.Freelancer.com The other: www.PeoplePerHour.com Both sites publish new jobs on their site hourly or so. My AutoIT app, will view those sites and present new jobs to me in a grid that pops up on my screen. Lately, the app has stopped showing me any jobs from PeoplePerHour.
       
      For freelancer.com,  Inetget is giving full html but for peopleperhour, now its not coming.
      Func _CheckPPH()
          Local Static $hTimer = 0
          Local Static $hDownload = 0
          Local $aTitlesandUrls = 0
          Local Static $sTempFile = ""
          If $hTimer = 0 Then $hTimer = TimerInit()
          If $hDownload = 0 Then
              $sTempFile = _WinAPI_GetTempFileName(@TempDir)
              ConsoleWrite("Checking PPH..." & @CRLF)
              ConsoleWrite(">Downloading..." & @CRLF)
      ;~         $hDownload = InetGet("http://www.peopleperhour.com/freelance-jobs", $sTempFile, $INET_FORCERELOAD, $INET_DOWNLOADBACKGROUND)
              $hDownload = InetGet("http://www.peopleperhour.com/freelance-jobs", $sTempFile, $INET_FORCERELOAD)
      ;~         Return 0
          EndIf
      ;~     Sleep(30)
      ;~     Local $isCompleted = InetGetInfo($hDownload, $INET_DOWNLOADCOMPLETE)
      ;~     Local $isError = InetGetInfo($hDownload, $INET_DOWNLOADERROR)
      ;~     Sleep(30)
      ;~     If TimerDiff($hTimer) > 3000 And $isError Then
      ;~         ConsoleWrite("!PPH Fail" & @CRLF)
      ;~         InetClose($hDownload)
      ;~         $hDownload = 0
      ;~         Return 0
      ;~     EndIf
      ;~     Sleep(30)
          Local $Show = 0
      ;~     If TimerDiff($hTimer) > 3000 And $isCompleted Then
          If $hDownload > 0 Then
              ConsoleWrite("+Downloaded..." & @CRLF)
              Local $sPPHHtml = FileRead($sTempFile)
              $aTitlesandUrls = _StringBetween($sPPHHtml, '"title">' & @LF, 'time>')
      ;~         _ArrayDisplay($aTitlesandUrls)
              Local $aPPH[0][4]
              Local $sTitle = ""
              Local $sUrl = ""
              Local $sID = ""
              Local $sDate = ""
              Local $iRet=0
              Sleep(30)
              For $i = 0 To UBound($aTitlesandUrls) - 1
                  $sTitle = _StringBetween($aTitlesandUrls[$i], '<a title="', '" class')
                  $sUrl = _StringBetween($aTitlesandUrls[$i], 'href="', '">')
                  $sDate = _GetDate($aTitlesandUrls[$i])
                  If IsArray($sTitle) And IsArray($sUrl) Then
                      $sID = _GetID($sUrl[0])
      ;~                 _ArrayAdd($aPPH, $sDate & "|" & $sTitle[0] & "|" & $sUrl[0] & "|" & $sID)
                      $iRet = _BuildPopupsPPH($sID, $sDate, "PPH: " & $sTitle[0], $sUrl[0])
                      If $iRet Then $Show+=1
                  EndIf
              Next
              Sleep(30)
      ;~         If $Show > 0 Then ShowLatestJobs()
      ;~         _ArrayDisplay($aPPH)
              FileDelete($sTempFile)
              InetClose($hDownload)
              $hDownload = 0
              $hTimer = 0
              Return $Show
          EndIf
          Sleep(30)
      EndFunc   ;==>_CheckPPH
    • By singh54
      Hello All,

      I am new to auto It  and coding. Have only tried few automated logging for different websites.  The login pages of the websites which I have worked on were having form name with input type as text and it seems straight forward to automate their login using "_IEFormElementSetValue".
      I have got a url, it does not have any form in the source page. On further analyzing I found that It does call some login page separately as below.
      function showLogin(arg) {
        Global.pollingDialogDoc = null;
        var fresh = jQuery.isValidString(arg) && "fresh" == arg ? !0 : !1, appFrame = $("#appFrame");
        if ($("#modalFrame").show(), $("iframe").hide(), fresh || !appFrame.attr('src').match("html/login.html")) appFrame.attr('src', baseURL + 'html/login.html'), 
        appFrame.on('load', function() {
          setTimeout(function() {
            $("#modalFrame").hide(), appFrame.show();
          }, 1);
        }); else try {
          window.frames.appFrame.updatePageFromIndex();
        } catch (e) {}
      }
      I can simply use "send" and "mouse click" Method to automate the login but that doesn't seems very reliable. Is there any separate way to fill the user ID and password to the respective fields by having reference by frames or something. 
      Appreciate if any one can point me to correct document or help in any way...!
    • By Fenzik
      Hello All!
      i suggest to set default encoding in Scite4 for Autoit 3 to UTF 8 with Bom encoding, format recommended also in Autoit Help.
      In last editor version, when i open new script, for example Czech characters (č, ř, ž) aren't correct.
      So when i change Encoding to UTF 8 with Bom from Default Code page property state, everithing seems to be OK.
      Thank you and sorry for potentialy duplicated content.
      Fenzik
×
×
  • Create New...