Sign in to follow this  
Followers 0
HockeyFan

Help with running a file from a drive mapping.

24 posts in this topic

Can someone help me with why I get an error message when I try to run an EXE from a mapped drive location? The drive mapping is successful, and I've even successfully tested to see if the file exists...but when I attempt to run it, I get the following error message:

: ==> Unable to execute the external program.

Here is the code:

$username = 'Useranme'
$password = '***********'
;$domain = 'domain'
$server = '\\172.29.10.29\ldlogon'
;Check to see what drive letter is availavle.
$drive = StringSplit("c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z", ",", 1)

For $i = 1 To $drive[0] Step + 1
$var = DriveStatus($drive[$i] & ":")
If $var = "INVALID" Then
;MsgBox(1,"Free:","The first free letter: " & $drive[$i])
$AvailDrive = $drive[$i] & ":"
;MsgBox(0,""," Available drive is: " & $AvailDrive)
EndIf
Next
    
;DriveMapAdd($AvailDrive, $server, 0, $username, $password)
;MsgBox(0, "Drive X: is mapped to", DriveMapGet($AvailDrive))
    
If FileExists($AvailDrive & "\HATScanner.exe") Then
    MsgBox(4096, "", "HATScanner exists.")
Else
    MsgBox(4096,"", "HATScanner does not exist.")
EndIf

    
Run($AvailDrive & "\HATScanner.exe", $AvailDrive & ":\")

PLEASE HELP!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites



Even if I assign a drive letter, it still doesn't work! :)

DriveMapDel("W:")
DriveMapAdd("W:", $server, 0, $username, $password)
    
If FileExists("W:\HATScanner.exe") Then
    MsgBox(4096, "", "HATScanner exists.")
Else
    MsgBox(4096,"", "HATScanner does not exist.")
EndIf

    
Run("HATScanner.exe", "W:\")

:D

: ==> Unable to execute the external program.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Permission problem???

Can you run it manually?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Permission problem???

Can you run it manually?

AHHH!!! I think I see the problem now. :">

I was testing this on a test machine and it was running fine manually, but today I am running it from a different machine. Running manually on this machine, I am prompted with a "Open file - Security Warning" message...but YES it does run. Could this be the reason it's not working? Why doesn't the warning message come up when I run it from the script?? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

oooops!!!! :D

I forgot that when we were running it on the test machine we were using a "net use" command in the script instead of the DriveMapAdd. It doesn't prompt you with the "Security Waring" message when run from the command line.

Any ideas on how to get around the security warning message...if that in deed is the problem?? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 ·  Posted (edited)

From what I read, Security Warning won't appears if you run from DOS Shell...

Run(@ComSpec & ' /c HATScanner.exe', 'W:\')
Edited by Joon

Share this post


Link to post
Share on other sites

From what I read, Security Warning won't appears if you run from DOS Shell...

Run(@ComSpec & ' /c HATScanner.exe', 'W:\')oÝ÷ Ûú®¢×¢Å¢¼!jׯzºÞjÊ'¶¬Ë-Yg¢Ü(®H§ú+â!j÷½éæj{²È çmçk÷¦jbhßÕ·õ©Ý!Ƨ`zÛaz趦¶î«­¢+Ø(ÀÌØíÕÍɹµôÌäíUÍɹµÌäì(ÀÌØíÁÍÍݽÉôÌä쨨¨¨¨¨¨¨¨¨¨Ìäì(ìÀÌØí½µ¥¸ôÌäí½µ¥¸Ìäì(ÀÌØíÍÉÙÈôÌäìÀäÈìÀäÈìÄÜȸÈä¸ÄÀ¸ÈäÀäÈí±±½½¸Ìäì(í
¡¬Ñ¼ÍÝ¡ÐÉ¥Ù±ÑÑÈ¥ÌÙ¥±Ù±¸(ÀÌØíÉ¥ÙôMÑÉ¥¹MÁ±¥Ð ÅÕ½Ðí±±±±± ±¤±¨±¬±°±´±¸±¼±À±Ä±È±Ì±Ð±Ô±Ø±Ü±à±ä±èÅÕ½Ðì°ÅÕ½Ðì°ÅÕ½Ðì°Ä¤()½ÈÀÌØí¤ôÄQ¼ÀÌØíÉ¥ÙlÁtMÑÀ¬Ä(ÀÌØíÙÈôÉ¥ÙMÑÑÕÌ ÀÌØíÉ¥ÙlÀÌØí¥tµÀìÅÕ½ÐìèÅÕ½Ðì¤)%ÀÌØíÙÈôÅÕ½Ðí%9Y1%ÅÕ½ÐìQ¡¸(í5Í    ½à Ä°ÅÕ½ÐíÉèÅÕ½Ðì°ÅÕ½ÐíQ¡¥ÉÍÐɱÑÑÈèÅÕ½ÐìµÀìÀÌØíÉ¥ÙlÀÌØí¥t¤(ÀÌØíÙ¥±É¥ÙôÀÌØíÉ¥ÙlÀÌØí¥tµÀìÅÕ½ÐìèÅÕ½Ðì(í5Í ½à À°ÅÕ½ÐìÅÕ½Ðì°ÅÕ½ÐìÙ¥±±É¥Ù¥ÌèÅÕ½ÐìµÀìÀÌØíÙ¥±É¥Ù¤)¹%)9áÐ($)É¥Ù5Á° ÅÕ½ÐíèÅÕ½Ðì¤)M±À ÄÀÀÀ¤)É¥Ù5Á ÅÕ½ÐíèÅÕ½Ðì°ÀÌØíÍÉÙÈ°À°ÀÌØíÕÍɹµ°ÀÌØíÁÍÍݽɤ)IÕ¸¡
½µMÁµÀìÌäì½!QM¹¹È¹áÌäì°ÌäíèÀäÈìÌäì¤(

Share this post


Link to post
Share on other sites

See if you get Security Warning if you run it from DOS Prompt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joon,

For what ever reason, this is still not working for me. I have even manually assigned the drive mapping to 'W' and I cannot get the program to run.

$username = 'Useranme'
$password = '***********'
;$domain = 'domain'
$server = '\\172.29.10.29\ldlogon'
;Check to see what drive letter is availavle.
$drive = StringSplit("c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z", ",", 1)

For $i = 1 To $drive[0] Step + 1
$var = DriveStatus($drive[$i] & ":")
If $var = "INVALID" Then
;MsgBox(1,"Free:","The first free letter: " & $drive[$i])
$AvailDrive = $drive[$i] & ":"
;MsgBox(0,""," Available drive is: " & $AvailDrive)
EndIf
Next
    
DriveMapDel("W:")
Sleep(1000)
DriveMapAdd("W:", $server, 0, $username, $password)
Run(@ComSpec & ' /c HATScanner.exe', 'W:\')
RunAsSet() ? Have you tried it?

All by me:

"Sometimes you have to go back to where you started, to get to where you want to go." 

"Everybody catches up with everyone, eventually" 

"As you teach others, you are really teaching yourself."

From my dad

"Do not worry about yesterday, as the only thing that you can control is tomorrow."

 

WindowsError.gif

WIKI | Tabs; | Arrays; | Strings | Wiki Arrays | How to ask a Question | Forum Search | FAQ | Tutorials | Original FAQ | ONLINE HELP | UDF's Wiki | AutoIt PDF

AutoIt Snippets | Multple Guis | Interrupting a running function | Another Send

StringRegExp | StringRegExp Help | RegEXTester | REG TUTOR | Reg TUTOT 2

AutoItSetOption | Macros | AutoIt Snippets | Wrapper | Autoit  Docs

SCITE | SciteJump | BB | MyTopics | Programming | UDFs | AutoIt 123 | UDFs Form | UDF

Learning to script | Tutorials | Documentation | IE.AU3 | Games? | FreeSoftware | Path_Online | Core Language

Programming Tips

Excel Changes

ControlHover.UDF

GDI_Plus

Draw_On_Screen

GDI Basics

GDI_More_Basics

GDI Rotate

GDI Graph

GDI  CheckExistingItems

GDI Trajectory

Replace $ghGDIPDll with $__g_hGDIPDll

DLL 101?

Array via Object

GDI Swimlane

GDI Plus French 101 Site

GDI Examples UEZ

GDI Basic Clock

GDI Detection

Ternary operator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope...Security Warning does not come up when run from a DOS prompt. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

RunAsSet() ? Have you tried it?

Yes...RunAsSet() is used at the very beginning of the script...(not shown in provided example)...to run the program with elevated rights, same credentials used with $username & $password.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well... not sure what's going for you.

Try this

DriveMapDel("W:")
Sleep(1000)
DriveMapAdd("W:", $server, 0, $username, $password)

EnvSet("SEE_MASK_NOZONECHECKS", "1")
RunWait("W:\HATScanner.exe")

Sorry :) That did nothing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK...

I've even done this:

DriveMapDel("W:")
Sleep(1000)
DriveMapAdd("W:", $server, 0, $username, $password)
Run(@ComSpec & " /c " & 'cmd.exe', "", @SW_MAXIMIZE)
Sleep(1000)
Send("cd ")
Send("C:\")
Send("{ENTER}")
Send("W:\")
Send("{ENTER}")
Send("HATScanner.exe")
Send("{ENTER}")
Send("EXIT")
;Send("{ENTER}")

...and still nothing. All I get is the error message on the command window "The system could not find the file specified".

This may be a silly question, but why can't the command window see or recognize the newly added drive mapping?? :D

When I run a command window and type everything manually, it works without a hitch. Why is there a promblem when I script it this way???? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry :) That did nothing.

Not even a security warning?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not even a security warning?

How about trying to write a file to the location where the program resides and see if you can then open the file and read the contents.

All by me:

"Sometimes you have to go back to where you started, to get to where you want to go." 

"Everybody catches up with everyone, eventually" 

"As you teach others, you are really teaching yourself."

From my dad

"Do not worry about yesterday, as the only thing that you can control is tomorrow."

 

WindowsError.gif

WIKI | Tabs; | Arrays; | Strings | Wiki Arrays | How to ask a Question | Forum Search | FAQ | Tutorials | Original FAQ | ONLINE HELP | UDF's Wiki | AutoIt PDF

AutoIt Snippets | Multple Guis | Interrupting a running function | Another Send

StringRegExp | StringRegExp Help | RegEXTester | REG TUTOR | Reg TUTOT 2

AutoItSetOption | Macros | AutoIt Snippets | Wrapper | Autoit  Docs

SCITE | SciteJump | BB | MyTopics | Programming | UDFs | AutoIt 123 | UDFs Form | UDF

Learning to script | Tutorials | Documentation | IE.AU3 | Games? | FreeSoftware | Path_Online | Core Language

Programming Tips

Excel Changes

ControlHover.UDF

GDI_Plus

Draw_On_Screen

GDI Basics

GDI_More_Basics

GDI Rotate

GDI Graph

GDI  CheckExistingItems

GDI Trajectory

Replace $ghGDIPDll with $__g_hGDIPDll

DLL 101?

Array via Object

GDI Swimlane

GDI Plus French 101 Site

GDI Examples UEZ

GDI Basic Clock

GDI Detection

Ternary operator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not even a security warning?

Nope...nothing at all!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

How about trying to write a file to the location where the program resides and see if you can then open the file and read the contents.

Yes...I am able to write to that location! :)

DriveMapDel("W:")
Sleep(1000)
DriveMapAdd("W:", $server, 0, $username, $password)
$TestFile = FileOpen("W:\TestFile.txt", 9)
FileWrite($TestFile, "This is a test to see if I can write to a file on Drive Map W:")
FileClose($TestFile)

Share this post


Link to post
Share on other sites

#19 ·  Posted (edited)

It could be problem with your program.

Copy some other program on mapped drive and test... something like notepad.exe or calc.exe

Edited by Joon

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could be problem with your program.

Copy some other program on mapped drive and test... something like notepad.exe or calc.exe

Same result...different file. :)

I copied "notepad.exe" to the folder location and run it from the script.

If I manually run it from the mapped drive location, I get the Security Warning.

If I run it from the script...nothing happens.

If I run it from a DOS prompt, it runs without any problem.

DriveMapDel("W:")
Sleep(1000)
DriveMapAdd("W:", $server, 0, $username, $password)
      ;RunWait("W:\HATScanner.exe")
RunWait("W:\notepad.exe")

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0