Jump to content

Unable to select a menu item on a window


Recommended Posts

Hi,

I'm a newbie to AutoIt. I'm unable to select a menu item of a window.

The menu item I'm attempting to select/click neither has a hotkey or keyboard shortcut.

Hence I'm can't use 'WinMenuSelectItem' and 'Send'.

Are any other ways to select the menu item via AutoIt?

Any help is greatly appreciated.

Thanks!!

Link to post
Share on other sites

Can you give us an example of which program you want to automate and what's the menu/submenu/item you want to select?

My UDFs and Tutorials:

Spoiler

UDFs:
Active Directory (NEW 2021-06-05 - Version 1.5.4.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
ExcelChart (2017-07-21 - Version 0.4.0.1) - Download - General Help & Support - Example Scripts
OutlookEX (NEW 2021-06-14 - Version 1.6.5.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
OutlookEX_GUI (2021-04-13 - Version 1.4.0.0) - Download
Outlook Tools (2019-07-22 - Version 0.6.0.0) - Download - General Help & Support - Wiki
PowerPoint (NEW 2021-08-31 - Version 1.5.0.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
Task Scheduler (2019-12-03 - Version 1.5.1.0) - Download - General Help & Support - Wiki

Standard UDFs:
Excel - Example Scripts - Wiki
Word - Wiki

Tutorials:
ADO - Wiki
WebDriver - Wiki

 

Link to post
Share on other sites

Sorry I couldn't reply sooner.

The application I'm trying to automate is a tool used for analysis of log files from the modem.

After getting some insight of the tool, I have figured out that the tool uses DotNetBar controls. I did some searching in this forum and I remember reading in a post that autoit only works on standard menu and not on any other custom controls, let alone dotnetbar controls.

I guess that is the reason I'm unable to select the menu items, as I could get autoit to work just fine with notepad menu bar :-)

I tried the following

1) _GUICtrlMenu_FindItem

2) WinMenuSelectItem

and looks like both don't function with DotNetBar controls.

Can you please let me know if there is any other workaround to get this working.

Edited by ganeshk225
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...