Jump to content
dwaynek

Traytip not working in Windows 10

Recommended Posts

traytip isn't working in windows 10. nothing happens when i use the Traytip command.

here's a simple script i used:

TrayTip("I'm a title", "I'm the message", 5)

i tried changing the registry setting HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced ( which didn't have EnableBalloonTips) and creating a DWORD entry called EnableBalloonTips and setting it to 1 and logging off then back in. that did not resolve the problem.

i'm running Windows 10 v1709 b16299.431

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post a runnable script that demonstrates your issue.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites

i just did. that one liner i posted should produce a line appearing at the system tray, should it not? yet it does nothing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ran it, works ok for me

Edited by BrewManNH

If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites

In case anyone is bothering with this issue, I had to activate notifications again since I had them disabled to fix this *epicfacepalm*.

winkey + I -> System -> Notifications & actions -> enable notifications

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm that traytip is not working here as well, windows 10 x64, new installation. Notifications are enabled. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

it's working fine on my other win10 pc as well, it's running windows 10 x64 pro, while the one that it isn't working on is running

win10 x64 home, but there really should be no difference regarding that..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a similar problem and the solution turn out to be to turn Focus Assist off (winkey + I -> System -> Focus Assist off). Or maybe you can configure it to let your app show notifications specifically. I turned Focus Assist on a whole while ago and have completely forgotten about it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Jahar
      Hi All,
      Please help me on how to fetch date/time of last windows 10 system restore point using autoit? Basically its about querying the last restore point.
    • By kingjacob90
      Hi
      So I am trying to click the green button, this button is not always in the same place. So fare I am trying to click it by finding the color but there is also something else with the same color on the screen (circled in yellow) that is causing issues. Is there a way to use the Title and Class of the window (can't be just the window as there are more than one with the same name).
      How does AutoIt Info get this information?

    • By Skysnake
      Hi guys
      AutoIt content - Microsoft thinks any AutoIt content is unwanted.
      What it does is simply delete any EXEs. No option of do you want to continue...
      The March 2020 updated has substantially changed the Defender Virus Protection logic and layout.
      I found three pages relevant to the help, and lots of outdated content. Is there a quick and easy way to set folder exclusions? Any help is appreciated and simply using google is not good enough, as this is a new problem, caused by the update.
      Any ideas please?
      ____________________________
      ANSWER
      Found it.
      Accessing the menu through the Control Panel does not work
      Click the Defender shield in the icon tray.
      Scroll down to Virus & threat protection settings click Manage Settings Scroll down to Exclusions click Add or remove exclusions then click the + for Add an exclusion, and select File / Folder / File type / Process 
      Select Folder and browse to select. 😥
       
      Skysnake
    • By jantograaf
      Hi all,
      I'm trying to automate the install of a specific networking device. All goes well, I can install the driver on both Windows 7 & 10, rescan for hardware, set the IP-settings and all, but there's one issue. In Windows 10, I can disable all connection protocols using Powershell, but Windows 7 does not offer this Powershell-Cmdlet. So I programmed a way (two years ago) to let AutoIt open the network-adapter properties and then deselect all checkboxes except for the TCP/IP-V4. I recovered this snippet somewhere in my old files and tried to reintegrate this into my latest script, but it doesn't seem to work. On Windows 10 I get a blank screen for a few seconds and that's it, on Windows 7 it makes explorer crash. 
      I think it's quite safe to test this on your own system as long as you're not using IPv6 to connect to the internet and as long as you return to check all the boxes again (so you don't break your connectivity).
      If  anyone has any idea, I'd be glad to hear from you!
      Thanks in advance and stay safe in these Corona-ridden times 🙂
      Kind regards,
      Jan
       

      There are three functions involved:
      DisableAllProtocols($AdapterName)
      This one is the main function that 'should' uncheck all the checkboxes in the adapter's Properties-window.
      Func DisableAllProtocols($AdapterName) OpenNetConnToAdapter($AdapterName) ;Find the IDs of all relevant controls Local $Handle_Window_Properties = WinWaitActive($Adaptername & " Properties","") Local $Handle_Listview_Protocols = ControlGetHandle($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]") Local $Handle_OK_Button = ControlGetHandle($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:Button6]") Local $List_CMN_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","Client for Microsoft Networks") Local $List_FPSMN_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","File and Printer Sharing for Microsoft Networks") Local $List_QOS_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","QoS Packet Scheduler") Local $List_MNAMP_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol") Local $List_MLLDPPD_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","Microsoft LLDP Protocol Driver") Local $List_IPV6_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)") Local $List_LLTDR_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","Link-Layer Topology Discovery Responder") Local $List_LLTDMIOD_ID = ControlListView($Adaptername & " Properties","","[CLASSNN:SysListView321]","FindItem","Link-Layer Topology Discovery Mapper I/O Driver") ; Disable All Protocols Except IPV4 SetCheckboxState($Handle_Listview_Protocols,$List_CMN_ID,3) SetCheckboxState($Handle_Listview_Protocols,$List_FPSMN_ID,3) SetCheckboxState($Handle_Listview_Protocols,$List_QOS_ID,3) SetCheckboxState($Handle_Listview_Protocols,$List_MNAMP_ID,3) SetCheckBoxState($Handle_Listview_Protocols,$List_MLLDPPD_ID,3) SetCheckboxState($Handle_Listview_Protocols,$List_IPV6_ID,3) SetCheckboxState($Handle_Listview_Protocols,$List_LLTDR_ID,3) SetCheckboxState($Handle_Listview_Protocols,$List_LLTDMIOD_ID,3) ;Click OK ControlClick($Handle_Window_Properties,"","Button6") Sleep(50) WinClose("Network Connections") EndFunc OpenNetConnToAdapter($AdapterName)
      This function opens the network adapter's Properties-page
      Func OpenNetConnToAdapter($AdapterName) ShellExecute("control.exe","ncpa.cpl",@WindowsDir,"",@SW_SHOW) WinWait("Network Connections","") WinActivate("Network Connections","") Local $Handle_Window_NetworkConnections = WinWaitActive("Network Connections","") Send("{F5}") Sleep(250) Local $AdapterNameArray = StringSplit($AdapterName,"") For $i = 1 To $AdapterNameArray[0] Step 1 Send($AdapterNameArray[$i]) Sleep(10) Next Sleep(50) Send("{APPSKEY}") Sleep(50) Send("{R}") Sleep(500) Return EndFunc SetCheckboxState($Handle,$checkbox_id,$wantedstate)
      This function changes the state of a checkbox
      Func SetCheckboxState($handle,$checkbox_id,$wantedstate) ;$handle : SysListView32-handle ;$checkbox_id : The ID of the checkbox you want to control ;$wantedstate : The wanted status (2 for checked, 3 for unchecked) Local $currentstate = _GUICtrlListView_GetItemStateImage($handle,$checkbox_id) If $currentstate = $wantedstate Then Return Else _GUICtrlListView_SetItemSelected($handle,$checkbox_id,True,True) Send("{Space}") Sleep(50) Return EndIf EndFunc  
    • By rdaneelol
      I have a strange behavior in an Autoit program.  
      The program works perfectly in the original environment I created the program for - for Windows 7 and Office  2010.
      My workplace is migrating to Windows 10 with Office 2016.  When I run this program in that new environment,  the code actually executes without any errors, however, the excel process which was opened to read a spreadsheet/workbook does not close while the program is running.  If you exit the program, the excel process ends at that point...
      I could ignore this behavior - one little excel process hanging out there is not going to kill anything, however - it just bugs me !
      While troubleshooting the issue, I placed a number of error checks after the excel close - and the close actually reports that it is successful. 
      I tried a few varieties of closing the excel process, and none of the methods tried seemed to actually work as well at the one in my code - the only downside being that it has to wait until the program finishes to actually close.
      Any ideas on why an excel close would hang until program exit ?
       
      Local $oExcel = _Excel_Open(False, False, False, False, True) If @error Then Exit MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Excel UDF", "Error creating the Excel application object." & @CRLF & "@error = " & @error & ", @extended = " & @extended) Local $oWorkbook = _Excel_BookOpen($oExcel, $sUserRoleMenuXLS, False, true ) If @error Then     MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Excel UDF", "Error opening workbook '" & $sUserRoleMenuXLS & @CRLF & "@error = " & @error & ", @extended = " & @extended)     _Excel_Close($oExcel, False, False)  Exit EndIf ;  this section will find the user id in the first 3 columns of the user/menu spreadsheet, and if it finds it - returns the value stored in the cell 2 locations to the right... With $oExcel.ActiveSheet.Range("A:C").Find (@UserName)     $Match = .Find (@UserName)     If (Not IsObj($Match)) or (stringlen($Match.Offset(0, 2).value) = 0)    Then         MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, 'UIPLauncher Error', 'No Menu assigned for user - Contact Support.') ; Display a warning if the script isn't compiled or the file doesn't exist.         ;_Excel_BookClose($oWorkbook, False)         _Excel_Close($oExcel, false, false)         Exit     Else         Local  $cResult = $Match.Offset(0, 2).value     EndIf EndWith $oWorkbook.Saved = True _Excel_BookClose($oWorkbook, False) _Excel_Close($oExcel, false, false) ;close does not seem to work on windows 10 and office 2016  
×
×
  • Create New...