Sign in to follow this  
Followers 0
Inververs

What is the reason for the large time penalty

2 posts in this topic

Here are two examples:

1 - Object Property

2 - Object Method

$oIE = _IECreate('http://msdn.microsoft.com/en-US/')
$oAs = _IETagNameGetCollection($oIE,'a')
ConsoleWrite('> Object Property href' & @LF)
$iTimer = TimerInit()
For $oA In $oAs
$sHref = $oA.href
Next
ConsoleWrite(TimerDiff($iTimer) & @LF)
ConsoleWrite('> Object Method  href()' & @LF)
$iTimer = TimerInit()
For $oA In $oAs
$sHref = $oA.href()
Next
ConsoleWrite(TimerDiff($iTimer) & @LF)

@AutoItVersion = 3.3.9.4

The first example is much faster than the second.

1 - 50 ms

2 - 6400 ms

Why is this happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites



Why do you think you can compare apples to pears?


My UDFs and Tutorials:

Spoiler

UDFs:
Active Directory (NEW 2017-04-18 - Version 1.4.8.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
OutlookEX (NEW 2017-02-27 - Version 1.3.1.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
ExcelChart (2015-04-01 - Version 0.4.0.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts
Excel - Example Scripts - Wiki
Word - Wiki
PowerPoint (2015-06-06 - Version 0.0.5.0) - Download - General Help & Support

Tutorials:
ADO - Wiki

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • zetaimmersion
      By zetaimmersion
      Hi all. 
      I am trying to do 2 things but i cannot seem to get any traction on how to read/implement this idea.
      Premise: PowerPoint file in C\temp\presentation.pptx that contains on the first slide 2 entries as "<one>" and "<two>" which need to be replaced with "user1" and "user2", then a silent Outlook send mail containing the file with a predefined body and subject.
      I narrowed it down to COM objects as the Office does not like intrusive open AutoIt functions. I installed OLE/COM Object Viewer to understand how to create the commands but i am still stuck. So far i am trying to user water's code but i suck
      COM object i was originally trying to modify
      Dim $oPPT, $oPres $oPPT = ObjCreate("PowerPoint.Application") $oPPT.Visible = True $oPres = $oPPT.Presentations.Read Water's code below (0.1% modified)
      #include <File.au3> #include "PowerPoint.au3" #include <misc.au3> Global $sFile = "C:\temp\presentation.pptx" Global $sString2Search = "<username>", $sString2Replace = "Password", $iReplaceOnce = 1, $sFullLogFile = "C:\temp\pptxlog.txt" _ProcessPpt($sFile) Func _ProcessPpt($sFile) $oApp = _PPT_PowerPointApp() Local $bChange = False Local $oInterface = $oApp.Presentations Local $oPresentation = $oInterface.Open($sFile, False, False, False) If @error Then _FileWriteLog($sFullLogFile, "E Error " & @error & " opening File " & $sFile) Return SetError(1, 0, 0) EndIf ;it does not even open my file and from here not sure how to read the text and replace it EndFunc ;==>_ProcessPpt  
    • YellowLab
      By YellowLab
      I am having a very unique, but repeatable problem with ImageMagick COM interface. Here are the applicable lines of code:
      $oIM=ObjCreate("ImageMagickObject.MagickImage.1")
      and then later on...
      $oIM.Convert(String($arFileList[$nFileIndex])&'[0]',"-alpha", "remove",@TempDir&"\temp.jpg")
      the array points to a pdf file with the "convert" command converting the first page of the pdf to a jpg with any alpha layer removed.
      Every time, without fail, the first time I run the script on a freshly booted machine it crashes on the $oIM.Convert command. It does this if it isn't compiled and says there is an error executing the command on the object. If compiled, i get an error that autoit has stopped responding. Anytime I run the script, compiled or not, after this initial crash everything works perfectly fine.
      I am totally at a loss as to why this is occurring and how to correct it.
    • Javik
      By Javik
      Is there a way to read data directly from the Windows Component Object Model (COM) interface?
      I am trying to make a really simple disk space reporter tool for accounts on an Active Directory domain, to read the disk quota limit for the logged on user's home directory, and report how much disk space they are currently using.
      ,
      MSDN:  IDiskQuotaUser interface
      https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa365033(v=vs.85).aspx
      GetQuotaLimit
      GetQuotaUsed
       
       
    • WoodGrain
      By WoodGrain
      Hi All,
      I've coded the small script below, but it can't seem to get the instance of Windows Media player as it keeps going to @error, I've not used com objects before so any assistance would be appreciate. I already have WMP open and minimised. I retrieved "WMPlayerApp" from the AutoIT info tool, I've included a copy below.
      I'm using these sources:
      https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd564085.aspx
      https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd564018.aspx
      $oWMP = ObjGet("", "WMPlayerApp") If @error Then MsgBox(0, "Can't get WMP", "Couldn't connect to the WMP instance") Exit EndIf $wmpPlayState = $oWMP.playState MsgBox(0, "Play State", $wmpPlayState) $wmpSongName = $oWMP.currentMedia.name MsgBox(0, "Play State", $wmpSongName) I've also seen references to the below, but I want to get an existing open WMP:
      ObjCreate("wmplayer.OCX") and have looked at the WMP.udf but can't see how it will do either of the functions I've coded above.
       
    • kcvinu
      By kcvinu
      Hi all (Especially @water)
      I wonder how to do this task in word from autoit.
      Assume that i pasted some text into word with this code.
      Local $oWord = ObjGet("","Word.Application") Local $wRangeObj = _Word_DocRangeSet($oWord, 0) Local $data = ClipGet() $wRangeObj.Text = $data $wRangeObj.Font.Bold = True So far so good. Now, i need to enter a new line in word and turn the Font.Bold = False.  
      Currently, i did it with activating the word window and Send() function. But i would like to do it with the help of COM object. How can i do that ?