Sign in to follow this  
Followers 0
reb

_ArrayDisplay is blanking out in time or when clicked

21 posts in this topic

As indicated my displayed with _ArrayDisplay()  are not stable and go blank after a time.

The help file is an example of this happening.  I have not seen any one else having this problem.

Is it my system or what?  win7 64  au3 3.3.6.1  SciTE 2.2.8.0

REB


MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites



reb,

Try upgrading Autoit to the latest release, although no one else is reporting this so it may be related to your system.  Moving to the current release is a first step. 

kylomas


Forum Rules         Procedure for posting code

"I like pigs.  Dogs look up to us.  Cats look down on us.  Pigs treat us as equals."

- Sir Winston Churchill

Share this post


Link to post
Share on other sites

And if the current release doesn't work, try the beta. If that doesn't work provide a small re-producer.


_AdapterConnections()_AlwaysRun()_AppMon()_AppMonEx()_BinaryBin()_CheckMsgBox()_CmdLineRaw()_ContextMenu()_ConvertLHWebColor()/_ConvertSHWebColor()_DesktopDimensions()_DisplayPassword()_DotNet_Load()/_DotNet_Unload()_Fibonacci()_FileCompare()_FileCompareContents()_FileNameByHandle()_FilePrefix/SRE()_FindInFile()_GetBackgroundColor()/_SetBackgroundColor()_GetConrolID()_GetCtrlClass()_GetDirectoryFormat()_GetDriveMediaType()_GetFilename()/_GetFilenameExt()_GetHardwareID()_GetIP()_GetIP_Country()_GetOSLanguage()_GetSavedSource()_GetStringSize()_GetSystemPaths()_GetURLImage()_GIFImage()_GoogleWeather()_GUICtrlCreateGroup()_GUICtrlListBox_CreateArray()_GUICtrlListView_CreateArray()_GUICtrlListView_SaveCSV()_GUICtrlListView_SaveHTML()_GUICtrlListView_SaveTxt()_GUICtrlListView_SaveXML()_GUICtrlMenu_Recent()_GUICtrlMenu_SetItemImage()_GUICtrlTreeView_CreateArray()_GUIDisable()_GUIImageList_SetIconFromHandle()_GUIRegisterMsg()_GUISetIcon()_Icon_Clear()/_Icon_Set()_IdleTime()_InetGet()_InetGetGUI()_InetGetProgress()_IPDetails()_IsFileOlder()_IsGUID()_IsHex()_IsPalindrome()_IsRegKey()_IsStringRegExp()_IsSystemDrive()_IsUPX()_IsValidType()_IsWebColor()_Language()_Log()_MicrosoftInternetConnectivity()_MSDNDataType()_PathFull/GetRelative/Split()_PathSplitEx()_PrintFromArray()_ProgressSetMarquee()_ReDim()_RockPaperScissors()/_RockPaperScissorsLizardSpock()_ScrollingCredits_SelfDelete()_SelfRename()_SelfUpdate()_SendTo()_ShellAll()_ShellFile()_ShellFolder()_SingletonHWID()_SingletonPID()_Startup()_StringCompact()_StringIsValid()_StringRegExpMetaCharacters()_StringReplaceWholeWord()_StringStripChars()_Temperature()_TrialPeriod()_UKToUSDate()/_USToUKDate()_WinAPI_Create_CTL_CODE()_WinAPI_CreateGUID()_WMIDateStringToDate()/_DateToWMIDateString()Au3 script parsingAutoIt SearchAutoIt3 PortableAutoIt3WrapperToPragmaAutoItWinGetTitle()/AutoItWinSetTitle()CodingDirToHTML5FileInstallrFileReadLastChars()GeoIP databaseGUI - Only Close ButtonGUI ExamplesGUICtrlDeleteImage()GUICtrlGetBkColor()GUICtrlGetStyle()GUIEventsGUIGetBkColor()Int_Parse() & Int_TryParse()IsISBN()LockFile()Mapping CtrlIDsOOP in AutoItParseHeadersToSciTE()PasswordValidPasteBinPosts Per DayPreExpandProtect GlobalsQueue()Resource UpdateResourcesExSciTE JumpSettings INISHELLHOOKShunting-YardSignature CreatorStack()Stopwatch()StringAddLF()/StringStripLF()StringEOLToCRLF()VSCROLLWM_COPYDATAMore Examples...

Updated: 04/09/2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Guinness  The help file example is an example that shows my problem on my machine.

I will try klymas's suggestion then get back.

If I try the beta will I still be able to use the Autoit current release?  I always wondered about that but never investigated?

Thanks for the replies

REB


MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites

reb,

I ran the Help file code with NO problems last night. 

After you upgrade to the current release make sure that you are not running any other automation that may be issueing windows commands before you test again.

kylomas


Forum Rules         Procedure for posting code

"I like pigs.  Dogs look up to us.  Cats look down on us.  Pigs treat us as equals."

- Sir Winston Churchill

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can install the beta along side the stable. Use SciTE4AutoIt3 to toggle between both.

Help file example is working for me.


_AdapterConnections()_AlwaysRun()_AppMon()_AppMonEx()_BinaryBin()_CheckMsgBox()_CmdLineRaw()_ContextMenu()_ConvertLHWebColor()/_ConvertSHWebColor()_DesktopDimensions()_DisplayPassword()_DotNet_Load()/_DotNet_Unload()_Fibonacci()_FileCompare()_FileCompareContents()_FileNameByHandle()_FilePrefix/SRE()_FindInFile()_GetBackgroundColor()/_SetBackgroundColor()_GetConrolID()_GetCtrlClass()_GetDirectoryFormat()_GetDriveMediaType()_GetFilename()/_GetFilenameExt()_GetHardwareID()_GetIP()_GetIP_Country()_GetOSLanguage()_GetSavedSource()_GetStringSize()_GetSystemPaths()_GetURLImage()_GIFImage()_GoogleWeather()_GUICtrlCreateGroup()_GUICtrlListBox_CreateArray()_GUICtrlListView_CreateArray()_GUICtrlListView_SaveCSV()_GUICtrlListView_SaveHTML()_GUICtrlListView_SaveTxt()_GUICtrlListView_SaveXML()_GUICtrlMenu_Recent()_GUICtrlMenu_SetItemImage()_GUICtrlTreeView_CreateArray()_GUIDisable()_GUIImageList_SetIconFromHandle()_GUIRegisterMsg()_GUISetIcon()_Icon_Clear()/_Icon_Set()_IdleTime()_InetGet()_InetGetGUI()_InetGetProgress()_IPDetails()_IsFileOlder()_IsGUID()_IsHex()_IsPalindrome()_IsRegKey()_IsStringRegExp()_IsSystemDrive()_IsUPX()_IsValidType()_IsWebColor()_Language()_Log()_MicrosoftInternetConnectivity()_MSDNDataType()_PathFull/GetRelative/Split()_PathSplitEx()_PrintFromArray()_ProgressSetMarquee()_ReDim()_RockPaperScissors()/_RockPaperScissorsLizardSpock()_ScrollingCredits_SelfDelete()_SelfRename()_SelfUpdate()_SendTo()_ShellAll()_ShellFile()_ShellFolder()_SingletonHWID()_SingletonPID()_Startup()_StringCompact()_StringIsValid()_StringRegExpMetaCharacters()_StringReplaceWholeWord()_StringStripChars()_Temperature()_TrialPeriod()_UKToUSDate()/_USToUKDate()_WinAPI_Create_CTL_CODE()_WinAPI_CreateGUID()_WMIDateStringToDate()/_DateToWMIDateString()Au3 script parsingAutoIt SearchAutoIt3 PortableAutoIt3WrapperToPragmaAutoItWinGetTitle()/AutoItWinSetTitle()CodingDirToHTML5FileInstallrFileReadLastChars()GeoIP databaseGUI - Only Close ButtonGUI ExamplesGUICtrlDeleteImage()GUICtrlGetBkColor()GUICtrlGetStyle()GUIEventsGUIGetBkColor()Int_Parse() & Int_TryParse()IsISBN()LockFile()Mapping CtrlIDsOOP in AutoItParseHeadersToSciTE()PasswordValidPasteBinPosts Per DayPreExpandProtect GlobalsQueue()Resource UpdateResourcesExSciTE JumpSettings INISHELLHOOKShunting-YardSignature CreatorStack()Stopwatch()StringAddLF()/StringStripLF()StringEOLToCRLF()VSCROLLWM_COPYDATAMore Examples...

Updated: 04/09/2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

#7 ·  Posted (edited)

I see the same issue in both 3.3.8.1 and 3.3.9.11. FWIW, it's been this way for as long as I can remember.

Screen shots attached. Resizing the window forces a refresh so that the content reappears.

post-29736-0-02782400-1374603124_thumb.j

post-29736-0-43125600-1374603129_thumb.j

Edited by DanP2

Share this post


Link to post
Share on other sites

So how to reproduce it? Just run the example?


_AdapterConnections()_AlwaysRun()_AppMon()_AppMonEx()_BinaryBin()_CheckMsgBox()_CmdLineRaw()_ContextMenu()_ConvertLHWebColor()/_ConvertSHWebColor()_DesktopDimensions()_DisplayPassword()_DotNet_Load()/_DotNet_Unload()_Fibonacci()_FileCompare()_FileCompareContents()_FileNameByHandle()_FilePrefix/SRE()_FindInFile()_GetBackgroundColor()/_SetBackgroundColor()_GetConrolID()_GetCtrlClass()_GetDirectoryFormat()_GetDriveMediaType()_GetFilename()/_GetFilenameExt()_GetHardwareID()_GetIP()_GetIP_Country()_GetOSLanguage()_GetSavedSource()_GetStringSize()_GetSystemPaths()_GetURLImage()_GIFImage()_GoogleWeather()_GUICtrlCreateGroup()_GUICtrlListBox_CreateArray()_GUICtrlListView_CreateArray()_GUICtrlListView_SaveCSV()_GUICtrlListView_SaveHTML()_GUICtrlListView_SaveTxt()_GUICtrlListView_SaveXML()_GUICtrlMenu_Recent()_GUICtrlMenu_SetItemImage()_GUICtrlTreeView_CreateArray()_GUIDisable()_GUIImageList_SetIconFromHandle()_GUIRegisterMsg()_GUISetIcon()_Icon_Clear()/_Icon_Set()_IdleTime()_InetGet()_InetGetGUI()_InetGetProgress()_IPDetails()_IsFileOlder()_IsGUID()_IsHex()_IsPalindrome()_IsRegKey()_IsStringRegExp()_IsSystemDrive()_IsUPX()_IsValidType()_IsWebColor()_Language()_Log()_MicrosoftInternetConnectivity()_MSDNDataType()_PathFull/GetRelative/Split()_PathSplitEx()_PrintFromArray()_ProgressSetMarquee()_ReDim()_RockPaperScissors()/_RockPaperScissorsLizardSpock()_ScrollingCredits_SelfDelete()_SelfRename()_SelfUpdate()_SendTo()_ShellAll()_ShellFile()_ShellFolder()_SingletonHWID()_SingletonPID()_Startup()_StringCompact()_StringIsValid()_StringRegExpMetaCharacters()_StringReplaceWholeWord()_StringStripChars()_Temperature()_TrialPeriod()_UKToUSDate()/_USToUKDate()_WinAPI_Create_CTL_CODE()_WinAPI_CreateGUID()_WMIDateStringToDate()/_DateToWMIDateString()Au3 script parsingAutoIt SearchAutoIt3 PortableAutoIt3WrapperToPragmaAutoItWinGetTitle()/AutoItWinSetTitle()CodingDirToHTML5FileInstallrFileReadLastChars()GeoIP databaseGUI - Only Close ButtonGUI ExamplesGUICtrlDeleteImage()GUICtrlGetBkColor()GUICtrlGetStyle()GUIEventsGUIGetBkColor()Int_Parse() & Int_TryParse()IsISBN()LockFile()Mapping CtrlIDsOOP in AutoItParseHeadersToSciTE()PasswordValidPasteBinPosts Per DayPreExpandProtect GlobalsQueue()Resource UpdateResourcesExSciTE JumpSettings INISHELLHOOKShunting-YardSignature CreatorStack()Stopwatch()StringAddLF()/StringStripLF()StringEOLToCRLF()VSCROLLWM_COPYDATAMore Examples...

Updated: 04/09/2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

In the 5 years or so I have been using AutoIt I have never seen the _ArrayDisplay appear blank - and believe me I use it a lot when debugging. :)

The UDF just creates a standard AutoIt GUI with a ListView control - nothing more. Do you guys having problems also have the occasional AutoIt GUI that does not display correctly? If so that might indicate that the problem is with your machines rather than with AutoIt. If you create a GUI with a ListView (such as the example for GUICtrlCreateListView) does that suffer the same problme? :huh:

M23


Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind._______My UDFs:

Spoiler

ArrayMultiColSort ---- Sort arrays on multiple columns
ChooseFileFolder ---- Single and multiple selections from specified path treeview listing
Date_Time_Convert -- Easily convert date/time formats, including the language used
ExtMsgBox --------- A highly customisable replacement for MsgBox
GUIExtender -------- Extend and retract multiple sections within a GUI
GUIFrame ---------- Subdivide GUIs into many adjustable frames
GUIListViewEx ------- Insert, delete, move, drag, sort, edit and colour ListView items
GUITreeViewEx ------ Check/clear parent and child checkboxes in a TreeView
Marquee ----------- Scrolling tickertape GUIs
NoFocusLines ------- Remove the dotted focus lines from buttons, sliders, radios and checkboxes
Notify ------------- Small notifications on the edge of the display
Scrollbars ----------Automatically sized scrollbars with a single command
StringSize ---------- Automatically size controls to fit text
Toast -------------- Small GUIs which pop out of the notification area

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

#10 ·  Posted (edited)

GUICtrlCreateListView) does not have any problem. it is rock solid.

_ArrayDisplay() does not start out blank.  It displays just fine for about 9-10 seconds and then goes blank.

I have compiled the _ArrayDisplay() and it does the same thing on my computer (Gateway NV53)

I then tried it on my wife's computer Win7 32  and it worked fine. Rock solid.

edit spelling

REB

ps

Melba23  when I run the 4 examples of your GUIListViewEx Both sides display for 2 -5 seconds.

The left side then goes blank but the right side is rock solid.

Regards

REB

Edited by reb

MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like an environmental issue for sure.  Do other applications have redraw issues like this on that machine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No everything else runs just fine.  I have had this problem with 2 computers.

I have also used _arraydisplay() a lot for debugging and just fiddled with the display like DanP2 describes.

I was thinking of using _arraydisplay as a main display for keeping score of a card game.  Maybe I will just

try ListView if I we can't solve this problem.

REB


MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have _ArrayDisplay in a WM_MESSAGE function, then it will display a blank UI and probably crash your application.


_AdapterConnections()_AlwaysRun()_AppMon()_AppMonEx()_BinaryBin()_CheckMsgBox()_CmdLineRaw()_ContextMenu()_ConvertLHWebColor()/_ConvertSHWebColor()_DesktopDimensions()_DisplayPassword()_DotNet_Load()/_DotNet_Unload()_Fibonacci()_FileCompare()_FileCompareContents()_FileNameByHandle()_FilePrefix/SRE()_FindInFile()_GetBackgroundColor()/_SetBackgroundColor()_GetConrolID()_GetCtrlClass()_GetDirectoryFormat()_GetDriveMediaType()_GetFilename()/_GetFilenameExt()_GetHardwareID()_GetIP()_GetIP_Country()_GetOSLanguage()_GetSavedSource()_GetStringSize()_GetSystemPaths()_GetURLImage()_GIFImage()_GoogleWeather()_GUICtrlCreateGroup()_GUICtrlListBox_CreateArray()_GUICtrlListView_CreateArray()_GUICtrlListView_SaveCSV()_GUICtrlListView_SaveHTML()_GUICtrlListView_SaveTxt()_GUICtrlListView_SaveXML()_GUICtrlMenu_Recent()_GUICtrlMenu_SetItemImage()_GUICtrlTreeView_CreateArray()_GUIDisable()_GUIImageList_SetIconFromHandle()_GUIRegisterMsg()_GUISetIcon()_Icon_Clear()/_Icon_Set()_IdleTime()_InetGet()_InetGetGUI()_InetGetProgress()_IPDetails()_IsFileOlder()_IsGUID()_IsHex()_IsPalindrome()_IsRegKey()_IsStringRegExp()_IsSystemDrive()_IsUPX()_IsValidType()_IsWebColor()_Language()_Log()_MicrosoftInternetConnectivity()_MSDNDataType()_PathFull/GetRelative/Split()_PathSplitEx()_PrintFromArray()_ProgressSetMarquee()_ReDim()_RockPaperScissors()/_RockPaperScissorsLizardSpock()_ScrollingCredits_SelfDelete()_SelfRename()_SelfUpdate()_SendTo()_ShellAll()_ShellFile()_ShellFolder()_SingletonHWID()_SingletonPID()_Startup()_StringCompact()_StringIsValid()_StringRegExpMetaCharacters()_StringReplaceWholeWord()_StringStripChars()_Temperature()_TrialPeriod()_UKToUSDate()/_USToUKDate()_WinAPI_Create_CTL_CODE()_WinAPI_CreateGUID()_WMIDateStringToDate()/_DateToWMIDateString()Au3 script parsingAutoIt SearchAutoIt3 PortableAutoIt3WrapperToPragmaAutoItWinGetTitle()/AutoItWinSetTitle()CodingDirToHTML5FileInstallrFileReadLastChars()GeoIP databaseGUI - Only Close ButtonGUI ExamplesGUICtrlDeleteImage()GUICtrlGetBkColor()GUICtrlGetStyle()GUIEventsGUIGetBkColor()Int_Parse() & Int_TryParse()IsISBN()LockFile()Mapping CtrlIDsOOP in AutoItParseHeadersToSciTE()PasswordValidPasteBinPosts Per DayPreExpandProtect GlobalsQueue()Resource UpdateResourcesExSciTE JumpSettings INISHELLHOOKShunting-YardSignature CreatorStack()Stopwatch()StringAddLF()/StringStripLF()StringEOLToCRLF()VSCROLLWM_COPYDATAMore Examples...

Updated: 04/09/2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

The UDF just creates a standard AutoIt GUI with a ListView control - nothing more. Do you guys having problems also have the occasional AutoIt GUI that does not display correctly? If so that might indicate that the problem is with your machines rather than with AutoIt. If you create a GUI with a ListView (such as the example for GUICtrlCreateListView) does that suffer the same problme? :huh:

 

Yes, I see this same behavior when running the GUICtrlCreateListView example.

Seems like an environmental issue for sure.  Do other applications have redraw issues like this on that machine?

 

Definitely could be environmental (video driver?). No, I haven't noticed this issue other than in AutoIt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

#15 ·  Posted (edited)

@ Guinness

No I am not doing that but it is good information for future use.

Thank you

REB

edit added name

Edited by reb

MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites

#16 ·  Posted (edited)

I've been affected by this irritating issue for a very long time (years). I suspect it was due to Logitech mouse or Gxx keyboard driver or add-on but in all case it has little to do with AutoIt as at least one other application (not build with AutoIt) had a similar issue.

Chase drivers until you find the culprit is the best advice I can give you.

Edited by jchd
1 person likes this

This wonderful site allows debugging and testing regular expressions (many flavors available). An absolute must have in your bookmarks.
Another excellent RegExp tutorial. Don't forget downloading your copy of up-to-date pcretest.exe and pcregrep.exe here
RegExp tutorial: enough to get started
PCRE v8.33 regexp documentation latest available release and currently implemented in AutoIt beta.

SQLitespeed is another feature-rich premier SQLite manager (includes import/export). Well worth a try.
SQLite Expert (freeware Personal Edition or payware Pro version) is a very useful SQLite database manager.
An excellent eBook covering almost every aspect of SQLite3: a must-read for anyone doing serious work.
SQL tutorial (covers "generic" SQL, but most of it applies to SQLite as well)
A work-in-progress SQLite3 tutorial. Don't miss other LxyzTHW pages!
SQLite official website with full documentation (may be newer than the SQLite library that comes standard with AutoIt)

Share this post


Link to post
Share on other sites

After DanP2's last post and GUICtrlCreateListView) also does not work.

I swear it worked for 5 minutes and was good before.

Should have run it several times I guess.

Sorry for the misinformation before.

REB


MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites

this won't help here, but i have that redraw problem with autoit treeviews ...


[color=rgb(255,0,0);][font="'comic sans ms', cursive;"]FukuLeaks[/color][/font]

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my excitement I forgot to post my last reply.

It was the Logitech mouse and keyboard settings program.

Exited the program and everything I had tried previously worked perfect not just once but several times.

Restarted the program and the problem was back.

Thank you jchd

Problem solved!!

REB


MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites

#20 ·  Posted (edited)

In my excitement I forgot to post my last reply.

It was the Logitech mouse and keyboard settings program.

Exited the program and everything I had tried previously worked perfect not just once but several times.

Restarted the program and the problem was back.

Thank you jchd

Problem solved!!

REB

.

 wow !

solved my treeview issue as well. it was the logitech mouse. stunning.

Edited by Edano

[color=rgb(255,0,0);][font="'comic sans ms', cursive;"]FukuLeaks[/color][/font]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0