Rex

Odd problem with WM_NCHITTEST

6 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

Hi I have a odd problem with WM_NCHITTEST

I have this code witch I wrote ages ago, but short time ago I updated it with a top bar that i could use to d'n'd to :

#include <ButtonConstants.au3>
#include <EditConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <StaticConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <File.au3>
Opt("GUIOnEventMode", 1)
HotKeySet("!m", "_Minimize")
#Region ### START Koda GUI section ### Form=GUI Forms\Install_Log_Generator.kxf
$hInstall_Log_Generator = GUICreate("Install log Generator", 347, 201, 10, 10, BitOR($WS_CAPTION, $WS_SYSMENU, $WS_MINIMIZEBOX), BitOR($WS_EX_ACCEPTFILES,$WS_EX_TOPMOST,$WS_EX_WINDOWEDGE))
GUISetOnEvent($GUI_EVENT_CLOSE, "hInstall_Log_GeneratorClose")
$hProg_Input = GUICtrlCreateInput("", 16, 24, 233, 21, $GUI_SS_DEFAULT_INPUT)
GUICtrlSetState($hProg_Input, $GUI_DROPACCEPTED)
$hComments = GUICtrlCreateEdit("", 16, 72, 313, 97, $ES_WANTRETURN)
GUICtrlSetState($hComments, $GUI_DROPACCEPTED)
$Label2 = GUICtrlCreateLabel("Kommentar", 16, 56, 57, 16)
$hProg_Install_Button = GUICtrlCreateButton("&Installeret", 256, 24, 75, 21, BitOR($BS_DEFPUSHBUTTON,$BS_NOTIFY))
GUICtrlSetOnEvent($hProg_Install_Button, "hProg_Install_ButtonClick")
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("Program navn", 16, 8, 70, 16, 0)
$hOpen_Log_CheckBox = GUICtrlCreateCheckbox("Åben logfil", 16, 176, 73, 17)
GUICtrlSetOnEvent($hOpen_Log_CheckBox, "hOpen_Log_CheckBoxClick")
$hStartWin_CheckBox = GUICtrlCreateCheckbox("Start med windows", 96, 176, 113, 17)
GUICtrlSetOnEvent($hStartWin_CheckBox, "hStartWin_CheckBoxClick")
$Label3 = GUICtrlCreateLabel("Minimere (ALT+M)", 240, 177, 90, 16)
;~ GUISetOnEvent($GUI_EVENT_DROPPED, "_Droppede")
GUISetState(@SW_SHOW, $hInstall_Log_Generator)
;~ GUISetState(@SW_MINIMIZE, $hInstall_Log_Generator)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

$InstallLog_TopBar = GUICreate("Topbar", 548, 20, @DesktopWidth / 2 - 274, 1, $WS_POPUP, BitOR($WS_EX_ACCEPTFILES, $WS_EX_TOOLWINDOW, $WS_EX_TOPMOST))
$idLbl_Info = GUICtrlCreateLabel("Install Log generator topbar:", 4, 2, 500, 20)
GUICtrlSetState($idLbl_Info, $GUI_DROPACCEPTED)
GUISetOnEvent($GUI_EVENT_DROPPED, "_Droppede")
GUISetState(@SW_SHOW)
GUIRegisterMsg($WM_NCHITTEST, '_WM_NCHITTEST') ; Allows to move the bar, even there is no titlebar.

$StarWith = RegRead("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "InstallLog")
If $StarWith <> "" Then
    GUICtrlSetState($hStartWin_CheckBox, $GUI_CHECKED)
EndIf

While 1
    Sleep(100)
WEnd

Func hInstall_Log_GeneratorClose()
Exit
EndFunc
Func hOpen_Log_CheckBoxClick()
ShellExecute("C:\" & @ComputerName & "_Install.log")
GUICtrlSetState($hOpen_Log_CheckBox, $GUI_UNCHECKED)
EndFunc

Func hProg_Install_ButtonClick()
$sProg = GUICtrlRead($hProg_Input)
If $sProg <> "" Then
_FileWriteLog("C:\" & @ComputerName & "_Install.log", $sProg)
_Comments()
Else
_Comments()
Endif
GUICtrlSetData($hProg_Input, "")
_Minimize()
EndFunc

Func hStartWin_CheckBoxClick()

$Start = GUICtrlRead($hStartWin_CheckBox)
If $Start = $GUI_CHECKED Then
    RegWrite("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "InstallLog", "REG_SZ", '"' & @ScriptFullPath & '"')
Else
    RegDelete("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "InstallLog")
EndIf
EndFunc

Func _Comments()
$comment = GUICtrlRead($hComments)
If $comment <> "" Then ; Check if there is added a comment
$sComRet = StringSplit($comment, @CR, 1) ; Splitting comments string by chr(32) (LINE SHIFT)
$i = 1
$sDateNow = @YEAR & "-" & @MON & "-" & @MDAY
$sTimeNow = @HOUR & ":" & @MIN & ":" & @SEC
;~ $Space = $sDateNow & " " & $sTimeNow & " » "
$Space = "                    » " ; If whitespaces is preffered insted of date time
Do
    FileWriteLine("C:\" & @ComputerName & "_Install.log", $Space & $sComRet[$i])
    ;_FileWriteLog("C:\" & @ComputerName & "_Install.log", "» " & $ComRep[$i])
    $i = $i + 1
Until $i = $sComRet[0] + 1
EndIf
GUICtrlSetData($hComments, "")
EndFunc

Func _Droppede()
    GUISetState(@SW_RESTORE, $hInstall_Log_Generator)
    GUICtrlSetData($hProg_Input, @GUI_DragFile)
GUICtrlSetData($hComments, "")
EndFunc

Func _Minimize()
    GUISetState(@SW_MINIMIZE, $hInstall_Log_Generator)
EndFunc

Func _Topbar()

EndFunc

Func _WM_NCHITTEST($hWnd, $iMsg, $wParam, $lParam)
    Return $HTCAPTION
EndFunc   ;==>_WM_NCHITTEST

And it works on  my laptop, and several other pc's - but in a fresh install at my workpc the minimize and close button at the titlebar don't work?

And whats more odd is that at the same pc in an old install off windows 7, it works as it should.

So at the same pc, with win7 it works and it doesn't - do I miss some extra in my fresh win7 install that i have in the old one?

 

Cheers

/Rex 

Edited by Rex

Share this post


Link to post
Share on other sites



Doe's someone have a suggestion on what could be cursing the error ? :'(

/Rex

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

I don't know what to say, except im on W10 64 and it works. What is the error?

EDIT: in fact, i would add this to it:

GUISetOnEvent($GUI_EVENT_MINIMIZE, "_Minimize")

 

Edited by careca
hmmm

Spoiler

Paster - Main function is to paste text, but has more functions.

OpenW - Open With... alternative, Open any file with any application, set it's icon, set application as default.

Renamer - Rename files and folders, remove portions of text from the filename etc.

BeatsPlayer - Music player.

Params Tool - Right click an exe to see it's parameters or execute them.

Regedit Control - Registry browsing history, quickly jump into any saved key.

Time4Shutdown - Write the time for shutdown in minutes.

Power Profiles Tool - Set a profile as active, delete, duplicate, export and import.

Firefox Profile Backup - Backup/restore previously saved profile.

Finished Task Shutdown - Shuts down pc when specified window/Wndl/process closes.

NetworkSpeedShutdown - Shuts down pc if download speed goes under "X" Kb/s.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

#4 ·  Posted (edited)

Rexx,

It did NOT work on my OS (Win7 Home x64, current maintenance levels) till I changed this...

Return $gui_rundefmsg

kylomas

 

Edited by kylomas

Forum Rules         Procedure for posting code

"I like pigs.  Dogs look up to us.  Cats look down on us.  Pigs treat us as equals."

- Sir Winston Churchill

Share this post


Link to post
Share on other sites

The script above worked on my Win 10 x64 computer as well, no problems found with it.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 ·  Posted (edited)

@careca

Yeah on my win10 it also works, but in some win 7 it don't - and that's whats odd

It don't give any errors, the prog works except for the minimize and close button :/

 

@kylomas

Okay, I haven't tried to edit the code yet - course I was hoping that some on could give me an reason for why it did work on some windows but not on others. - But yes with your updated code IT works :) thx

 

@BrewManNH

Yeas again it also worked on my win 10, and my old win 7 installation - also on my laptop with win 7, but at my fresh installed win 7, it didn't :(

And that's why I was thinking that I might miss some required files in the installation for the code to work properly.

 

I also just tested it on a VP with a ½ updated win7 installation, and there it didn't work either.
So I guess that for the above code to work, I need to install something else, but what??

 

Cheers
/Rex

Edited by Rex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now