Sign in to follow this  
Followers 0
JamesDover

SciTE Version 3.20 au3.user.calltips.api (Call Tips) not working.

6 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

I used to be able to start typing and the call tips would pop up and show me the format. I checked under the C:Program Files (x86)AutoIt3SciTEapi and the au3.user.calltips.api doesn't exist. I am on windows 7 x64.

Cheers

Edited by JamesDover

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted (edited)

Check if the following file SciTEUser.properties has the following included.

import au3.UserUdfs

import au3.keywords.user.abbreviations

Edited by guinness

_AdapterConnections()_AlwaysRun()_AppMon()_AppMonEx()_BinaryBin()_CheckMsgBox()_CmdLineRaw()_ContextMenu()_ConvertLHWebColor()/_ConvertSHWebColor()_DesktopDimensions()_DisplayPassword()_DotNet_Load()/_DotNet_Unload()_Fibonacci()_FileCompare()_FileCompareContents()_FileNameByHandle()_FilePrefix/SRE()_FindInFile()_GetBackgroundColor()/_SetBackgroundColor()_GetConrolID()_GetCtrlClass()_GetDirectoryFormat()_GetDriveMediaType()_GetFilename()/_GetFilenameExt()_GetHardwareID()_GetIP()_GetIP_Country()_GetOSLanguage()_GetSavedSource()_GetStringSize()_GetSystemPaths()_GetURLImage()_GIFImage()_GoogleWeather()_GUICtrlCreateGroup()_GUICtrlListBox_CreateArray()_GUICtrlListView_CreateArray()_GUICtrlListView_SaveCSV()_GUICtrlListView_SaveHTML()_GUICtrlListView_SaveTxt()_GUICtrlListView_SaveXML()_GUICtrlMenu_Recent()_GUICtrlMenu_SetItemImage()_GUICtrlTreeView_CreateArray()_GUIDisable()_GUIImageList_SetIconFromHandle()_GUIRegisterMsg()_GUISetIcon()_Icon_Clear()/_Icon_Set()_IdleTime()_InetGet()_InetGetGUI()_InetGetProgress()_IPDetails()_IsFileOlder()_IsGUID()_IsHex()_IsPalindrome()_IsRegKey()_IsStringRegExp()_IsSystemDrive()_IsUPX()_IsValidType()_IsWebColor()_Language()_Log()_MicrosoftInternetConnectivity()_MSDNDataType()_PathFull/GetRelative/Split()_PathSplitEx()_PrintFromArray()_ProgressSetMarquee()_ReDim()_RockPaperScissors()/_RockPaperScissorsLizardSpock()_ScrollingCredits_SelfDelete()_SelfRename()_SelfUpdate()_SendTo()_ShellAll()_ShellFile()_ShellFolder()_SingletonHWID()_SingletonPID()_Startup()_StringCompact()_StringIsValid()_StringRegExpMetaCharacters()_StringReplaceWholeWord()_StringStripChars()_Temperature()_TrialPeriod()_UKToUSDate()/_USToUKDate()_WinAPI_Create_CTL_CODE()_WinAPI_CreateGUID()_WMIDateStringToDate()/_DateToWMIDateString()Au3 script parsingAutoIt SearchAutoIt3 PortableAutoIt3WrapperToPragmaAutoItWinGetTitle()/AutoItWinSetTitle()CodingDirToHTML5FileInstallrFileReadLastChars()GeoIP databaseGUI - Only Close ButtonGUI ExamplesGUICtrlDeleteImage()GUICtrlGetBkColor()GUICtrlGetStyle()GUIEventsGUIGetBkColor()Int_Parse() & Int_TryParse()IsISBN()LockFile()Mapping CtrlIDsOOP in AutoItParseHeadersToSciTE()PasswordValidPasteBinPosts Per DayPreExpandProtect GlobalsQueue()Resource UpdateResourcesExSciTE JumpSettings INISHELLHOOKShunting-YardSignature CreatorStack()Stopwatch()StringAddLF()/StringStripLF()StringEOLToCRLF()VSCROLLWM_COPYDATAMore Examples...

Updated: 04/09/2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check if the following file SciTEUser.properties has the following included.

Yes, I can verify that they both exist. Would windows 7 x64 have anything to do with it?

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I can verify that they both exist. Would windows 7 x64 have anything to do with it?

Cheers

No that isn't the cause. Copy the following files to %APPDATA%

abbrev.properties

au3.keywords.user.abbreviations.properties

au3.user.calltips.api

au3.userudfs.properties

au3abbrev.properties

au3UserAbbrev.properties


_AdapterConnections()_AlwaysRun()_AppMon()_AppMonEx()_BinaryBin()_CheckMsgBox()_CmdLineRaw()_ContextMenu()_ConvertLHWebColor()/_ConvertSHWebColor()_DesktopDimensions()_DisplayPassword()_DotNet_Load()/_DotNet_Unload()_Fibonacci()_FileCompare()_FileCompareContents()_FileNameByHandle()_FilePrefix/SRE()_FindInFile()_GetBackgroundColor()/_SetBackgroundColor()_GetConrolID()_GetCtrlClass()_GetDirectoryFormat()_GetDriveMediaType()_GetFilename()/_GetFilenameExt()_GetHardwareID()_GetIP()_GetIP_Country()_GetOSLanguage()_GetSavedSource()_GetStringSize()_GetSystemPaths()_GetURLImage()_GIFImage()_GoogleWeather()_GUICtrlCreateGroup()_GUICtrlListBox_CreateArray()_GUICtrlListView_CreateArray()_GUICtrlListView_SaveCSV()_GUICtrlListView_SaveHTML()_GUICtrlListView_SaveTxt()_GUICtrlListView_SaveXML()_GUICtrlMenu_Recent()_GUICtrlMenu_SetItemImage()_GUICtrlTreeView_CreateArray()_GUIDisable()_GUIImageList_SetIconFromHandle()_GUIRegisterMsg()_GUISetIcon()_Icon_Clear()/_Icon_Set()_IdleTime()_InetGet()_InetGetGUI()_InetGetProgress()_IPDetails()_IsFileOlder()_IsGUID()_IsHex()_IsPalindrome()_IsRegKey()_IsStringRegExp()_IsSystemDrive()_IsUPX()_IsValidType()_IsWebColor()_Language()_Log()_MicrosoftInternetConnectivity()_MSDNDataType()_PathFull/GetRelative/Split()_PathSplitEx()_PrintFromArray()_ProgressSetMarquee()_ReDim()_RockPaperScissors()/_RockPaperScissorsLizardSpock()_ScrollingCredits_SelfDelete()_SelfRename()_SelfUpdate()_SendTo()_ShellAll()_ShellFile()_ShellFolder()_SingletonHWID()_SingletonPID()_Startup()_StringCompact()_StringIsValid()_StringRegExpMetaCharacters()_StringReplaceWholeWord()_StringStripChars()_Temperature()_TrialPeriod()_UKToUSDate()/_USToUKDate()_WinAPI_Create_CTL_CODE()_WinAPI_CreateGUID()_WMIDateStringToDate()/_DateToWMIDateString()Au3 script parsingAutoIt SearchAutoIt3 PortableAutoIt3WrapperToPragmaAutoItWinGetTitle()/AutoItWinSetTitle()CodingDirToHTML5FileInstallrFileReadLastChars()GeoIP databaseGUI - Only Close ButtonGUI ExamplesGUICtrlDeleteImage()GUICtrlGetBkColor()GUICtrlGetStyle()GUIEventsGUIGetBkColor()Int_Parse() & Int_TryParse()IsISBN()LockFile()Mapping CtrlIDsOOP in AutoItParseHeadersToSciTE()PasswordValidPasteBinPosts Per DayPreExpandProtect GlobalsQueue()Resource UpdateResourcesExSciTE JumpSettings INISHELLHOOKShunting-YardSignature CreatorStack()Stopwatch()StringAddLF()/StringStripLF()StringEOLToCRLF()VSCROLLWM_COPYDATAMore Examples...

Updated: 04/09/2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

No that isn't the cause. Copy the following files to %APPDATA%

There we go! Cheers ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great. I had the same problem the other day, but I uninstalled and reinstalled thus working out the problem.


_AdapterConnections()_AlwaysRun()_AppMon()_AppMonEx()_BinaryBin()_CheckMsgBox()_CmdLineRaw()_ContextMenu()_ConvertLHWebColor()/_ConvertSHWebColor()_DesktopDimensions()_DisplayPassword()_DotNet_Load()/_DotNet_Unload()_Fibonacci()_FileCompare()_FileCompareContents()_FileNameByHandle()_FilePrefix/SRE()_FindInFile()_GetBackgroundColor()/_SetBackgroundColor()_GetConrolID()_GetCtrlClass()_GetDirectoryFormat()_GetDriveMediaType()_GetFilename()/_GetFilenameExt()_GetHardwareID()_GetIP()_GetIP_Country()_GetOSLanguage()_GetSavedSource()_GetStringSize()_GetSystemPaths()_GetURLImage()_GIFImage()_GoogleWeather()_GUICtrlCreateGroup()_GUICtrlListBox_CreateArray()_GUICtrlListView_CreateArray()_GUICtrlListView_SaveCSV()_GUICtrlListView_SaveHTML()_GUICtrlListView_SaveTxt()_GUICtrlListView_SaveXML()_GUICtrlMenu_Recent()_GUICtrlMenu_SetItemImage()_GUICtrlTreeView_CreateArray()_GUIDisable()_GUIImageList_SetIconFromHandle()_GUIRegisterMsg()_GUISetIcon()_Icon_Clear()/_Icon_Set()_IdleTime()_InetGet()_InetGetGUI()_InetGetProgress()_IPDetails()_IsFileOlder()_IsGUID()_IsHex()_IsPalindrome()_IsRegKey()_IsStringRegExp()_IsSystemDrive()_IsUPX()_IsValidType()_IsWebColor()_Language()_Log()_MicrosoftInternetConnectivity()_MSDNDataType()_PathFull/GetRelative/Split()_PathSplitEx()_PrintFromArray()_ProgressSetMarquee()_ReDim()_RockPaperScissors()/_RockPaperScissorsLizardSpock()_ScrollingCredits_SelfDelete()_SelfRename()_SelfUpdate()_SendTo()_ShellAll()_ShellFile()_ShellFolder()_SingletonHWID()_SingletonPID()_Startup()_StringCompact()_StringIsValid()_StringRegExpMetaCharacters()_StringReplaceWholeWord()_StringStripChars()_Temperature()_TrialPeriod()_UKToUSDate()/_USToUKDate()_WinAPI_Create_CTL_CODE()_WinAPI_CreateGUID()_WMIDateStringToDate()/_DateToWMIDateString()Au3 script parsingAutoIt SearchAutoIt3 PortableAutoIt3WrapperToPragmaAutoItWinGetTitle()/AutoItWinSetTitle()CodingDirToHTML5FileInstallrFileReadLastChars()GeoIP databaseGUI - Only Close ButtonGUI ExamplesGUICtrlDeleteImage()GUICtrlGetBkColor()GUICtrlGetStyle()GUIEventsGUIGetBkColor()Int_Parse() & Int_TryParse()IsISBN()LockFile()Mapping CtrlIDsOOP in AutoItParseHeadersToSciTE()PasswordValidPasteBinPosts Per DayPreExpandProtect GlobalsQueue()Resource UpdateResourcesExSciTE JumpSettings INISHELLHOOKShunting-YardSignature CreatorStack()Stopwatch()StringAddLF()/StringStripLF()StringEOLToCRLF()VSCROLLWM_COPYDATAMore Examples...

Updated: 04/09/2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • tremolux66
      By tremolux66
      I use a monospace font for editing AutoIt scripts in SciTE (currently, CourierNew 9pt). Regardless of what font size I set in the configuration, when I start SciTE to resume editing the script text is one size smaller than I specified. When I type Ctrl+<numpad-slash> the text changes to the desired size. The same is true of the output pane, and I have to reset the size for both areas every time I start SciTE.
      IIRC, I've made few other changes to the configuration (e.g., changed the search highlight color and disabled Tidy), so this behavior seems odd. About SciTE says it's version 3.6.0 (Aug. 4, 2015).
      Any idea how to fix this?
    • user4157124
      By user4157124
      As they're opinion-based to some degree; how are AutoIt's best practices decided and do suggestions get considered?
      Some suggestions :
      For...To...Step...Next -loop variable-naming like $iN ($i1, $i2, etc.) : conforms to recommended naming convention, identifies level (albeit inverted to ExitLoop and ContinueLoop's convention) and enables SciTE selection-highlighting (requires minimum of 3 characters). Minimize logic in global scope, separate data & settings from logic, use of vertical space, project organization (folder structure, resource- and include file management). Example (loop variable-naming, minimizing logic in global scope and separation of settings from logic) :
      #include <Array.au3> Global Enum $RANDOM_RETURNFLOAT, _ $RANDOM_RETURNINTEGER Global Enum $EXITCODE_NONE Global Const $g_sChar0 = '-' Global Const $g_sChar1 = '+' Global Const $g_iAmountX = 10 Global Const $g_iAmountY = $g_iAmountX Main() Func Main() Local $aArray[$g_iAmountY][$g_iAmountX] For $i1 = 0 To $g_iAmountY - 1 For $i2 = 0 To $g_iAmountX - 1 $aArray[$i1][$i2] = Random(0, 1, $RANDOM_RETURNINTEGER) ? $g_sChar1 : $g_sChar0 Next Next _ArrayDisplay($aArray) Exit $EXITCODE_NONE EndFunc Example (project organization) :
      + project_folder + bak [backup files] + bin [distributed binaries and dependencies] + inc [non-standard include files] + res [resource files (icons, file+install files, etc.)] + usr [configuration files, databases, etc.] - script.au3 - script.exe Example (use of vertical space) :
      Func _DigitalRoot($iNum) Local $sNum = '' Local $aNum While $iNum > 9 $sNum = String($iNum) $aNum = StringSplit($sNum, '') $iNum = 0 For $i1 = 1 To $aNum[0] $iNum += Int($aNum[$i1]) Next WEnd Return $iNum EndFunc
    • wimhek
      By wimhek
      LS
      Is it possible to open file(s) in scite in read only mode ?
      If so, How ?
       
      Thnx
       
    • Hoth2001
      By Hoth2001
      I installed AutoIt to my computer 3 days ago...and have invested the last 3 days learning how to use it.
      As learned in the tutorials, whenever opening I new file in Scite editor I'd immediatley save the file
      I left the Scite Editor open for the past 3 consecutive days on my laptop
       
      No problem
       
      Today I closed Autoit for the first time, restarted my computer, and opened up the Scite Editor
      Now whenever I try to save a file I am prevented from doing so because I apparently don't have permission!?  
      And whenever I try to run any of the programs I've created over the past 3 days now I keep getting annoying popup notifications before I run them
       
      Problem
       
      To go around the issue, I copied a program originally saved in the AUtoIt folder to another folder (since I was barred from saving it in it's original AutoIt location)
      NOw when I run the code the mouse coordiantes are all off
      and I still get that pesky notification whenever I try to run a program
       
      Big Problem!!!
      Anyone have any clue why I'm going through this BS?
       
      1. I checked my User settings and YES I am the administrator on this cpu
      2. I tried to de-select the "read only" attribute for the AutoIt folder (everytime after doing this successfully the folder immediately and automatically reverts back to "read only")
       
      Any help would be MOST appreciated. I've attached screen shots of the annoying bus I keep getting
       
       


    • algiuxas
      By algiuxas
      Hello everybody!
      I get these weird errors in SciTE console:
      [0801/210405:ERROR:tcp_socket_win.cc(335)] bind() returned an error: Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is normally permitted. (0x2740) [0801/210405:ERROR:devtools_http_handler.cc(229)] Cannot start http server for devtools. Stop devtools. [0801/210405:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process. [0801/210405:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process. My script:
      #include <ButtonConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <StaticConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <Misc.au3> #NoTrayIcon $title = "Hello" $txt = "..." ; TODO: Make 4 of them ;~ #Region ### START Koda GUI section ### Form= ;~ $1_GUI = GUICreate($title, 370, 120, -1, -1) ;~ GUISetBkColor(0xFFFFFF) ;~ $1_B1 = GUICtrlCreateButton("B1", 136, 80, 107, 25) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ $1_B2 = GUICtrlCreateButton("B2", 248, 80, 107, 25) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ GUICtrlCreateLabel($txt, 16, 24, 338, 52) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ GUICtrlSetColor(-1, 0x000000) ;~ GUISetState(@SW_SHOW) ;~ #EndRegion ### END Koda GUI section ### #Region ### START Koda GUI section ### Form= $2_GUI = GUICreate($title, 370, 0?"Hi :)":120, -1, -1) GUISetBkColor(0xFFFFFF) $2_B1 = GUICtrlCreateButton("B1", 136, 80, 107, 25) GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") $2_B2 = GUICtrlCreateButton(0?":D":"B2", 248, 80, 107, 25) GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") GUICtrlCreateLabel($txt, 16, 24, 338, 52) GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif") GUICtrlSetColor(-1, 0x000000) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### $u32dll = DllOpen("user32.dll") ;~ Opt("GUIOnEventMode", 1) ;~ GUICtrlSetOnEvent(-3, "_Exit") ; TODO: Fix, doesn't work with 2 GUI at the same time ;~ GUICtrlSetOnEvent($B11, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B21, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B12, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B22, "_Exit") ;~ $pos1 = WinGetPos($GUI1) ;~ $pos2 = WinGetPos($GUI1) While 1 ;~ $pos1 = WinGetPos($GUI1) ;~ $pos2 = WinGetPos($GUI1) ;~ $x = $pos1[0] - 370 ;~ $y = $pos1[1] ;~ WinMove($GUI2, "", $x, $y, $pos1[2], $pos1[3], 1) ; Press middle mouse button to close (it's gonna be a non malicious prank for my friend) If _IsPressed(4, $u32dll) Then Exit $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE _Exit() ;~ Case $1_B1 ;~ _Exit() ;~ Case $1_B2 ;~ _Exit() Case $2_B1 _Exit() Case $2_B2 _Exit() EndSwitch WEnd Func _Exit() ; TODO: ... ;~ GUIDelete($1_GUI) GUIDelete($2_GUI) Exit EndFunc ;==>_Exit How to get rid of these errors?