Jump to content
NiceBoy1234

Check wether AutoitScript has finished

Recommended Posts

NiceBoy1234

How can I check wether my current autoitscript (.exe) has finished,

my problem is that I have a button which starts the autoit, if the user clicks twice in the button or more times the script shall check if its runs or not

Share this post


Link to post
Share on other sites
Melba23

NiceBoy1234,

Why not disable the button after it is pressed?

M23


Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind._______My UDFs:

Spoiler

ArrayMultiColSort ---- Sort arrays on multiple columns
ChooseFileFolder ---- Single and multiple selections from specified path treeview listing
Date_Time_Convert -- Easily convert date/time formats, including the language used
ExtMsgBox --------- A highly customisable replacement for MsgBox
GUIExtender -------- Extend and retract multiple sections within a GUI
GUIFrame ---------- Subdivide GUIs into many adjustable frames
GUIListViewEx ------- Insert, delete, move, drag, sort, edit and colour ListView items
GUITreeViewEx ------ Check/clear parent and child checkboxes in a TreeView
Marquee ----------- Scrolling tickertape GUIs
NoFocusLines ------- Remove the dotted focus lines from buttons, sliders, radios and checkboxes
Notify ------------- Small notifications on the edge of the display
Scrollbars ----------Automatically sized scrollbars with a single command
StringSize ---------- Automatically size controls to fit text
Toast -------------- Small GUIs which pop out of the notification area

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
spudw2k
1 minute ago, Melba23 said:

Why not disable the button after it is pressed?

I second that, or you could use a global variable to track the "status" of the script and have the button press function check the variable state before executing.  Disabling the button is easy enough though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hajo4
3 hours ago, NiceBoy1234 said:

How can I check wether my current autoitscript (.exe) has finished,
I have a button which starts the autoit, if the user clicks twice ..

the script shall check if its runs or not

So, only one copy of the script should run at a time.

There is _singleton: "Enforce a design paradigm where only one instance of the script may be running".

Edited by hajo4

-HaJo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • AnonymousX
      By AnonymousX
      So I just got a new computer, and instantly went and installed Autoit onto it. I selected run script as default action when clicking on an au3 file, however every time I do this it opens the script in the editor. I can from there run the script no problem.
      I've tried reinstalling and checking the settings by hitting "Ctrl+1" and have confirmed it is set to run, but yet it just continues to open in the editor.
      Any ideas why this is happening or how to solve?
      New system is windows 10, old was windows 7
    • HariKara
      By HariKara
      Hi AutoIters!
       
      Im trying to launch a .exe file that is nested within the program files (x86) folder structure. i have already used the standard RunAs Syntax and found that it fails to launch the application. I have switched to Run and that seems to work. My issue is I have to use RunAs as the applicaton would need to run under a completely different account. The Current logged in user is a Local User on the machine, however, the application must be run as a domain user. The Machine is domain connected.
       
       have tried the following:
      RunAs("username","logonpassword", $RUN_LOGON_PROFILE, "D:\Program Files (x86)\Vendor\Application Name\Exe Location\Executable.exe") The above fails to launch, there are no errors or syntax issues, it just does nothing when the variables are replaced for the correct values.
      I did the same using the Run command
      Run("D:\Program Files (x86)\Vendor\Application Name\Exe Location\Executable.exe") That seems to work fine, but runs in local user context. Any thoughts? Could it be a local Machine rights issue? Or have i missed something glaring in my script
    • nacerbaaziz
      By nacerbaaziz
      Hello
      i have searched a lot about how to run external programs with the administrator privileges without the script running with administrator privileges using autoit
      But all my attempts failed
      Finally, today I found the VBS function doing this task
      I immediately transferred it to our beloved language (autoit) and i decided to share it with you
      i hope you like it
      This is a simple example about how to use the function

      runAsAdmin("cmd.exe", "/c @echo off & cls & echo test & pause", "c:\", @sw_show)
      this is the function

      func runAsAdmin($program, $parameters = "", $workingDir = @workingDir, $show = "") local $oShell = OBJCreate("Shell.Application") if isOBJ($oShell) then local $result = $oShell.ShellExecute($program, $parameters, $workingDir, "runas", $show) else $result = false endIf return $result endFunc
       
    • PoojaKrishna
      By PoojaKrishna
      Hi friends,
      The Run command on my machine suddenly stopped execution.
      Anyone of you facing the same issue?
      #include <AutoItConstants.au3> #include <FileConstants.au3.> #RequireAdmin $ExeName = FileOpenDialog("Select AutoIt executable", @ScriptDir & "\", "(*.exe)", $FD_FILEMUSTEXIST) If not @error Then If FileExists($ExeName) Then $iPID = Run($ExeName, "", @SW_HIDE, $STDIN_CHILD + $STDOUT_CHILD) If @error Then msgbox(0,"Failed", "Failed execution with @error: " & @error) EndIf Else Msgbox(0,"", "File does not exist") EndIf EndIf The above code always fails to execute the executable file. It was working perfect and stopped working now.
      I have tried adding the files and folders to windows defender exclusion list and uninstalling the anti virus but still no luck.
      OS: Windows 10 - 64 bit
      Please help.
       
    • rudi
      By rudi
      Hello,
      for a script to display PDF files I'd like to simply use the default program for PDF files, so I used "ShellExecute(<pdf-file-full-path>)" to open these files.
       
      The result for *SOME* of the workstations is, that the Adobe Reader starts up with asking for its language. (English/German). When starting AcroRd32.exe through "ShellExecute()", this "choose your language" dialog is showing up *ALWAYS*.
       
      Just to have mentioned it: Process Explorer is presenting this command line, it looks the same for both, PCs with and without that question "Choose Language? [English|German]"
      "C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 11.0\Reader\AcroRd32.exe" --channel=4680.0.860715181 --type=renderer "\\pc0009\Y_DRV_H\Daten\TIF\08\32\G000110832_Freigegeben.idw.pdf"  
      The next approach I thought of was to use Foxit Portable (instead of Acrord32.exe), started from a Network Drive, but it's starting up ugly slowly...
      So I tried to "Run()" instead to "ShellExecute()" the Adobe Reader. Now the result looks more stange, the "select your language" dialog shows up every now and then, but not always for the Win7 installations affected.
       
      If I place a "msgbox()" just in front of the "run()" command, it seems never to show this "select your language" dialog.
      If I take out this MsgBox() the "select your language" dialog shows up sometimes.
      When I "ClipPut()" the run command prior the "Run()" and paste that one to a CMD box, then it seems to *NEVER* happen, that this "select your language" dialog shows up.
       
      "C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 11.0\Reader\AcroRd32.exe" "\\pc0009\Y_DRV_H\Daten\TIF\08\32\G000110832_Freigegeben.idw.pdf" $AcroRead='"C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 11.0\Reader\AcroRd32.exe"' $PDF='"Y:\Temp\DRV_H\Daten\TIF\33\85\153385_Freigegeben.dwg.pdf"' MsgBox(0,"Values",$AcroRead & @CRLF & $PDF,1) $MyCommand=$AcroRead & " " & $PDF ClipPut($MyCommand) Run($MyCommand)  
      It looks like, that this "--channel=... --type=renderer" parameters are always fact for the AcroRd32.exe instance, that is opening the PDF to be displayed. The Instance opening the "PDF Display GUI" seems to always be a child process of another AcroRd32.exe process.
       
      Any clue, what's going on "backstage" here? How to avoid this "Choose your language" dialog? Or maybe someone can mention a different "portable" PDF viewer, I could use for this purpose?  
      Any suggestions appreciated, regards, Rudi.
×