Sign in to follow this  
Followers 0
kjpolker

Hide taskbar window?

23 posts in this topic

Ok i seriously can't think of an easier question to ask, no need for an example as my question simply is how can I hide the taskbar window of my program? so instead of it showing on my taskbar where I can click it to open/minimize/options it just doesn' show, but ONLY from the taskbar, I still want it in my tray menu. Only thing I could find was hiding the tray icon. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted (edited)

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

Wait I am confused, I don't understand what you mean? The first topic I thought you meant this should belong in the autoit GUI thread, I would love to help so i can get help in return but I don't understand >.<

EDIT: ooooh! This is a GUI box yes, its a widget type box, has no fram around it but a small one and is draggable, and is used for quickly browsing. And since I consider it a widget I was looking for how to get rid of the window in the taskbar.

Edited by kjpolker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, here it is right from the script:

$Form1 = GUICreate("Web Browser", 307, 120, -1, -1, BitOR($WS_MINIMIZEBOX, $WS_SYSMENU, $WS_DLGFRAME, $WS_POPUP))

Share this post


Link to post
Share on other sites

#Include <WindowsConstants.au3>

$hParent = GUICreate('', -1, -1, -1, -1, -1, $WS_EX_TOOLWINDOW)
$hForm = GUICreate('Web Browser', 307, 120, -1, -1, BitOR($WS_DLGFRAME, $WS_POPUP), -1, $hParent)
GUISetState(@SW_SHOW, $hForm)

Do
Until GUIGetMsg() = -3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well it sure did work, but now nothing on the window works(exit, input, search, hot buttons, ect.) What do I need to change in my scripts to make them work again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

#9 ·  Posted (edited)

Or just

#Include <WindowsConstants.au3>

$hForm = GUICreate('Web Browser', 307, 120, -1, -1, BitOR($WS_DLGFRAME, $WS_POPUP), -1, WinGetHandle("Progman"))
GUISetState(@SW_SHOW, $hForm)

Do
Until GUIGetMsg() = -3

This does not works for me (XP).

#Include <WindowsConstants.au3>

$hForm = GUICreate('Web Browser', 307, 120, -1, -1, BitOR($WS_DLGFRAME, $WS_POPUP), -1, WinGetHandle(AutoItWinGetTitle()))
GUISetState(@SW_SHOW, $hForm)

Do
Until GUIGetMsg() = -3
Edited by Yashied

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

#11 ·  Posted (edited)

#include <ButtonConstants.au3>
#include <EditConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <StaticConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <SliderConstants.au3>
#include <StructureConstants.au3>
#include <SendMessage.au3>

FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\FB.ico", @ScriptDir & "\Icons\FB.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Google.ico", @ScriptDir & "\Icons\Google.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Myspace.ico", @ScriptDir & "\Icons\Myspace.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Twitter.ico", @ScriptDir & "\Icons\Twitter.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Google.jpg", @ScriptDir & "\Icons\Google.jpg")

#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$hParent = GUICreate('', -1, -1, -1, -1, -1, $WS_EX_TOOLWINDOW)
$hForm = GUICreate('Web Browser', 307, 120, -1, -1, BitOR($WS_DLGFRAME, $WS_POPUP), -1, $hParent)
GUISetBkColor(0x000000)
GUISetIcon(@ScriptDir & "\Icons\Google.ico")
$image = InetGet('http://www.google.com/intl/en_ALL/images/logo.gif', @ScriptDir & '\Icons\Icon.jpg')
$Input1 = GUICtrlCreateInput("www.google.com", 23, 56, 225, 26)
GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "Kristen ITC")
GUICtrlSetCursor (-1, 5)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Search", 97, 88, 73, 25, $WS_GROUP)
GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "Kristen ITC")
GUICtrlSetCursor (-1, 0)
$Pic = GUICtrlCreatePic(@ScriptDir & "\Icons\Google.jpg", 49, 6, 169, 44, BitOR($SS_NOTIFY,$WS_GROUP,$WS_CLIPSIBLINGS))
GUICtrlSetFont(-1, 10, 400, 0, "Kristen ITC")
GUICtrlSetColor(-1, 0x00FF00)
$Button2 = GUICtrlCreateButton("", 264, 16, 25, 25, BitOR($BS_ICON,$WS_GROUP))
GUICtrlSetImage(-1, @ScriptDir & "\Icons\FB.ico", -1)
GUICtrlSetCursor (-1, 0)
$Button3 = GUICtrlCreateButton("", 264, 48, 25, 25, BitOR($BS_ICON,$WS_GROUP))
GUICtrlSetImage(-1, @ScriptDir & "\Icons\Myspace.ico", -1)
GUICtrlSetCursor (-1, 0)
$Button4 = GUICtrlCreateButton("", 264, 80, 25, 25, BitOR($BS_ICON,$WS_GROUP))
GUICtrlSetImage(-1, @ScriptDir & "\Icons\Twitter.ico", -1)
GUICtrlSetCursor (-1, 0)
Global $Slider = GUICtrlCreateSlider(1, 96, 92, 17)
GUICtrlSetBkColor(-1,0)
GUICtrlSetLimit(-1, 255, 126)
GUICtrlSetData(-1, 255)
GUISetState()
$Button5 = GUICtrlCreateButton("X", 2, 2, 15, 15, 0)
GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif")
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xFF0000)
GUICtrlSetCursor (-1, 0)
GUISetState(@SW_SHOW, $hForm)

Do
Until GUIGetMsg() = -3
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_PRIMARYDOWN
            _SendMessage($Form1, $WM_SYSCOMMAND, 0xF012, 0)
        Case $nMsg = $Slider
            WinSetTrans($Form1, "", GUICtrlRead($Slider))
            sleep (100)
        Case $Button2
            ShellExecute('http://www.facebook.com/home.php')
        Case $Button3
            ShellExecute('http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=254074901')
        Case $Button4
            ShellExecute('http://twitter.com/')
        Case $Button1
            ShellExecute(GUICtrlRead($Input1))
        Case $Button5
            Terminate()
    EndSwitch
WEnd

Func Terminate()
    Exit 0
EndFunc

Soooo? Any ideas?

Edited by kjpolker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

#13 ·  Posted (edited)

=S What? I still don't know whats wrong with it.

I don't know what Until GUIGetMsg() = -3 is doing at all. Or the _SendMessage($FOrm1, $WM_SYSCOMMAND, 0xF012, 0) does

Edited by kjpolker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then that makes the window non draggable =(

Share this post


Link to post
Share on other sites

#16 ·  Posted (edited)

#include <ButtonConstants.au3>
#include <EditConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <StaticConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <SliderConstants.au3>
#include <StructureConstants.au3>
#include <SendMessage.au3>
#include <WindowsConstants.au3>

FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\FB.ico", @ScriptDir & "\Icons\FB.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Google.ico", @ScriptDir & "\Icons\Google.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Myspace.ico", @ScriptDir & "\Icons\Myspace.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Twitter.ico", @ScriptDir & "\Icons\Twitter.ico")
FileInstall("M:\Kevin\Autoit\Widget\Icons\Google.jpg", @ScriptDir & "\Icons\Google.jpg")

$hParent = GUICreate('', -1, -1, -1, -1, -1, $WS_EX_TOOLWINDOW)
$Form1 = GUICreate('Web Browser', 307, 120, -1, -1, BitOR($WS_DLGFRAME, $WS_POPUP), -1, $hParent)
GUISetBkColor(0x000000)
GUISetIcon(@ScriptDir & "\Icons\Google.ico")
$image = InetGet('http://www.google.com/intl/en_ALL/images/logo.gif', @ScriptDir & '\Icons\Icon.jpg')
$Input1 = GUICtrlCreateInput("www.google.com", 23, 56, 225, 26)
GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "Kristen ITC")
GUICtrlSetCursor(-1, 5)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Search", 97, 88, 73, 25, $WS_GROUP)
GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "Kristen ITC")
GUICtrlSetCursor(-1, 0)
$Pic = GUICtrlCreatePic(@ScriptDir & "\Icons\Google.jpg", 49, 6, 169, 44, BitOR($SS_NOTIFY, $WS_GROUP, $WS_CLIPSIBLINGS))
GUICtrlSetFont(-1, 10, 400, 0, "Kristen ITC")
GUICtrlSetColor(-1, 0x00FF00)
$Button2 = GUICtrlCreateButton("", 264, 16, 25, 25, BitOR($BS_ICON, $WS_GROUP))
GUICtrlSetImage(-1, @ScriptDir & "\Icons\FB.ico", -1)
GUICtrlSetCursor(-1, 0)
$Button3 = GUICtrlCreateButton("", 264, 48, 25, 25, BitOR($BS_ICON, $WS_GROUP))
GUICtrlSetImage(-1, @ScriptDir & "\Icons\Myspace.ico", -1)
GUICtrlSetCursor(-1, 0)
$Button4 = GUICtrlCreateButton("", 264, 80, 25, 25, BitOR($BS_ICON, $WS_GROUP))
GUICtrlSetImage(-1, @ScriptDir & "\Icons\Twitter.ico", -1)
GUICtrlSetCursor(-1, 0)
$Slider = GUICtrlCreateSlider(1, 96, 92, 17)
GUICtrlSetBkColor(-1, 0)
GUICtrlSetLimit(-1, 255, 126)
GUICtrlSetData(-1, 255)
GUISetState()
$Button5 = GUICtrlCreateButton("X", 2, 2, 15, 15, 0)
GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif")
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xFF0000)
GUICtrlSetCursor(-1, 0)
GUIRegisterMsg($WM_NCHITTEST, 'WM_NCHITTEST')
GUISetState(@SW_SHOW, $Form1)

While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $Slider
            WinSetTrans($Form1, "", GUICtrlRead($Slider))
        Case $Button2
            ShellExecute('http://www.facebook.com/home.php')
        Case $Button3
            ShellExecute('http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=254074901')
        Case $Button4
            ShellExecute('http://twitter.com/')
        Case $Button1
            ShellExecute(GUICtrlRead($Input1))
        Case $Button5
            Terminate()
    EndSwitch
WEnd

Func Terminate()
    Exit 0
EndFunc   ;==>Terminate

Func WM_NCHITTEST($hWnd, $iMsg, $wParam, $lParam)
    If ($hWnd = $Form1) And ($iMsg = $WM_NCHITTEST) Then
        Return $HTCAPTION
    EndIf
EndFunc   ;==>WM_NCHITTEST

Edited by Yashied

Share this post


Link to post
Share on other sites

O man, thank you so much, I don't even know what all that was about, all those scripts you added were new to me =/ Again thank you for sticking around.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This does not works for me (XP).

#Include <WindowsConstants.au3>

$hForm = GUICreate('Web Browser', 307, 120, -1, -1, BitOR($WS_DLGFRAME, $WS_POPUP), -1, WinGetHandle(AutoItWinGetTitle()))
GUISetState(@SW_SHOW, $hForm)

Do
Until GUIGetMsg() = -3

Why did you change "Progman" to AutoItWinGetTitle? Notice PROGman, not PROGram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

#20 ·  Posted (edited)

WinGetHandle("Progman") - is wrong. Progman is a class, but not the title. You must have write WinGetHandle("[CLASS:Progman]").

Strange, still has the same effect. I guess an invalid handle produces the same effect?

You are right about the class though, for an accurate handle

Edited by spudw2k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0