Jump to content
BashBeta

Autoit IE.au3 not Finding names

Recommended Posts

BashBeta

I am trying to setup a autologin and i see the form and elements i need to use in Firefox but in IE the source is wayyy simple. How to do i get IE to see these items?

 

FireFox Element Inspector. I am thinking i need the "logonForm" but it never sees it.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
    <html>
    <head></head>
    <frameset onload="DO_Box.setReadyState()" rows="*,0" frameborder="0" framespacing="0" border="0" name="frmMaster">
        <div id="dic_bubble" class="selection_bubble fontSize13 noSelect" style="z-index:9999; border: 1px solid #4AAEDE;fetching=false"></div>
        <frame src="/wfc/applications/wpk/html/kronos-logonbody.jsp" marginheight="1" marginwidth="2" scrolling="no" name="frmContent">
            #document
                <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
                <html>
    <head></head>
    <body id="kronos" class="login" onunload="doUnload()" onload="page_load();">
        <div class="Panel">
            <table id="topSwoosh" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"></table>
            <script></script>
            <form id="switchLocale" name="switchLocale" method="POST" style="display:inline;" target="_top"></form>
            <form id="LogonForm" name="logonForm" method="POST" action="/wfc/portal" onsubmit="setlogin(); return false;" target="_top" style="display:inline;">

                                    <input type="hidden" value="" name="LOGON_LOCALE_POLICY"></input>
                                    <input type="hidden" value="0" name="StartIndex"></input>
                                    <table id="contentLogin" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
                                        <tbody>
                                            <tr>
                                                <td>
                                                    <div>
                                                        <img id="pleaseLogin" class="loginSlogan" src="/wfcstatic/applications/wpk/html/images/branding/animated-lines.gif" alt=""></img>
                                                        <div class="loginSlogan1"></div>
                                                        <div class="loginSlogan2"></div>
                                                        <img id="loading" class="interstitialAnimation" src="/wfcstatic/applications/wpk/html/images/branding/animated-loading.gif" alt=""></img>
                                                        <div id="boxLogin">
                                                            <div class="login"></div>
                                                            <div style="height: 11px; padding: 0; margin: 0;"></div>
                                                            <h3 class="formField"></h3>
                                                            <input id="username" class="text" type="text" tabindex="1" name="username"></input>
                                                            <h3 class="formField"></h3>
                                                            <input id="password" class="text" type="password" tabindex="2" name="password"></input>
                                                            <input class="btnLogin" type="image" src="/wfcstatic/applications/wpk/themes/basic/icons/button/button-go-full.gif" tabindex="4"></input>
                                                            <input id="securityQuestion" type="hidden" name="authenticateWithSecurityQuestion"></input>
                                                            <input id="hrmsNewUserSetup" type="hidden" name="authenticateWithHRMSNewUserSetup"></input>
                                                            <br></br>
                                                            <!--

                                                             PLF-17949 

                                                            -->
                                                            <div id="ErrorImageDiv"></div>
                                                            <div id="ErrorMessageDiv" class="MessageDiv"></div>
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </td>
                                            </tr>
                                        </tbody>
                                    </table>
                                    <table id="bottomSwoosh" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"></table>
                                </form>
                                <img id="logoWithSlogan" src="/wfcstatic/applications/wpk/html/images/branding/logo-tagline.gif" alt=""></img>
                            </div>
                        </body>
                    </html>
                </html>
            </frame>
        </frameset>
    </html>

 

When looking with IE i am getting only this.

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
   <HEAD>
      <TITLE>Kronos Workforce Central(R)</TITLE>
      <META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache">
      <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">
      <META HTTP-EQUIV="Expires" CONTENT="-1">
      <META name="copyright" content="Copyright 2004-2005 Kronos Incorporated. All rights reserved."/>
      <META name="ROBOTS" content="NOINDEX, NOFOLLOW">
      <META name="ui-framework-version" content="1.0"/>
      <META name="ui-framework-file" content="wpk/html/kronos-logon.jsp"/>
      <SCRIPT type="text/javascript" language="JavaScript" src="/wfcstatic/applications/wpk/html/scripts/dataBoxAPI.js"></SCRIPT>
      <SCRIPT type="text/javascript" language="JavaScript1.2" src="/wfc/applications/wpk/html/scripts/createElementExplicit_MSIE.js.jsp"></SCRIPT>
       <SCRIPT language="JavaScript1.2">
                if (self.name == "WebApp") {
            parent.location.href = self.location;
         }
      </SCRIPT>
   </HEAD>
   <FRAMESET NAME="frmMaster" BORDER=0 FRAMESPACING=0 FRAMEBORDER=0 ROWS="*,0" onload="DO_Box.setReadyState()">
   <FRAME NAME="frmContent"SCROLLING="no" MARGINWIDTH="2" MARGINHEIGHT="1" SRC="/wfc/applications/wpk/html/kronos-logonbody.jsp">
   </FRAMESET>
 
</HTML>

 

 

So far I have this ...

#include <ie.au3>
$oIE = _IECreate ("TAKENOUTFORPOST")
$oForm = _IEFormGetObjByName ($oIE, "logonForm")
$oQuery1 = _IEFormElementGetObjByName ($oForm, "username")
$oQuery2 = _IEFormElementGetObjByName ($oForm, "password")
$uname="XXXXXX"
$pwd="XXXXXX"
_IEFormElementSetValue ($oQuery1,$uname)
_IEFormElementSetValue ($oQuery2,$pwd)

I have tried some of the collection functions and other ones but it still says error 7 in the debugger about name does not exist.

Any help is welcomed.


Thanks in advance

 

Edited by BashBeta

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danp2

No. By default, _IEFrameGetCollection with return a collection of frames. If there is only one frame or you know the frame # then you can try something like this:

#include <ie.au3>
$oIE = _IECreate ("TAKENOUTFORPOST")
$oFrame =  _IEFrameGetCollection($oIE, 0)
$oForm = _IEFormGetObjByName ($oFrame, "logonForm")

You could also try something like this:

#include <ie.au3>
$oIE = _IECreate ("TAKENOUTFORPOST")
$oFrame = _IEFrameGetObjByName ($oIE, "frmContent")
$oForm = _IEFormGetObjByName ($oFrame, "logonForm")

HTH, Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
BashBeta

I used the first one. Left it 0 since there is only 1 frame and still get a object not found on the $oForm...

Screenshot of debugger

error.thumb.png.57b52031fbda9e47e75216e0

Edited by BashBeta
spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites
mLipok

This screenshot is from which debugger program ?

 

Edited by mLipok

Signature beginning:   Wondering who uses AutoIT and what it can be used for ?
* GHAPI UDF - modest begining - comunication with GitHub REST API Forum Rules *
ADO.au3 UDF     POP3.au3 UDF     XML.au3 UDF    How to use IE.au3  UDF with  AutoIt v3.3.14.x  for other useful stuff click the following button

Spoiler

Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind. 

My contribution (my own projects): * Debenu Quick PDF Library - UDF * Debenu PDF Viewer SDK - UDF * Acrobat Reader - ActiveX Viewer * UDF for PDFCreator v1.x.x * XZip - UDF * AppCompatFlags UDF * CrowdinAPI UDF * _WinMergeCompare2Files() * _JavaExceptionAdd() * _IsBeta() * Writing DPI Awareness App - workaround * _AutoIt_RequiredVersion() * Chilkatsoft.au3 UDF * TeamViewer.au3 UDF * JavaManagement UDF * VIES over SOAP * WinSCP UDF * GHAPI UDF - modest begining - comunication with GitHub REST APIErrorLog.au3 UDF - A logging Library
 

My contribution to others projects or UDF based on  others projects: * _sql.au3 UDF  * POP3.au3 UDF *  RTF Printer - UDF * XML.au3 UDF * ADO.au3 UDF SMTP Mailer UDF * Dual Monitor resolution detection * * 2GUI on Dual Monitor System * _SciLexer.au3 UDF *

Useful links: * Forum Rules * Forum etiquette *  Forum Information and FAQs * How to post code on the forum * AutoIt Online Documentation * AutoIt Online Beta Documentation * SciTE4AutoIt3 getting started * Convert text blocks to AutoIt code * Games made in Autoit * Programming related sites * Polish AutoIt Tutorial * DllCall Code Generator * 

Wiki: Expand your knowledge - AutoIt Wiki * Collection of User Defined Functions * How to use HelpFile * Good coding practices in AutoIt * 

IE Related:  * How to use IE.au3  UDF with  AutoIt v3.3.14.x * Why isn't Autoit able to click a Javascript Dialog? * Clicking javascript button with no ID * IE document >> save as MHT file * IETab Switcher (by LarsJ ) * HTML Entities * _IEquerySelectorAll() (by uncommon) * IE in TaskScheduler

I encourage you to read: * Global Vars * Best Coding Practices * Please explain code used in Help file for several File functions * OOP-like approach in AutoIt * UDF-Spec Questions *  EXAMPLE: How To Catch ConsoleWrite() output to a file or to CMD *

"Homo sum; humani nil a me alienum puto" - Publius Terentius Afer
"Program are meant to be read by humans and only incidentally for computers and execute" - Donald Knuth, "The Art of Computer Programming"
:naughty:  :ranting:, be  :) and       \\//_.

Anticipating Errors :  "Any program that accepts data from a user must include code to validate that data before sending it to the data store. You cannot rely on the data store, ...., or even your programming language to notify you of problems. You must check every byte entered by your users, making sure that data is the correct type for its field and that required fields are not empty."

Signature last update: 2018-10-31

Share this post


Link to post
Share on other sites
BashBeta

Autoit Debugger its called

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danp2

What OS / version of IE? Are you able to automate any sites / run the example code from the help file? If not, then perhaps you've been bitten by the update from MS that interfered with automation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Exit

Would be much easier to help you if you uncover the URL.

Edited by Exit

My UDFs, Abbrevs and Snippets
If you like my post, just click the like button :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
BashBeta

I can PM. Its work related and don't want to reveal it directly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BashBeta

      >What OS / version of IE? Are you able to automate any sites / run the example code from the help file? If not, then perhaps you've been bitten by the   update from MS that interfered with automation.

 

IE 8 on win 7.

Know what update messed with automation?

Edited by BashBeta
forgot quote

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danp2

This works for me on IE8:

#include <ie.au3>

$oIE = _IECreate ("http://kronos.compconnectioninc.info/wfc/logon")

$oFrame = _IEFrameGetCollection($oIE, 0)
$oForm = _IEFormGetObjByName ($oFrame, "logonForm")
$oQuery1 = _IEFormElementGetObjByName ($oForm, "username")
$oQuery2 = _IEFormElementGetObjByName ($oForm, "password")
$uname="testing"
$pwd="password"

_IEFormElementSetValue ($oQuery1,$uname)
_IEFormElementSetValue ($oQuery2,$pwd)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
BashBeta

So that's weird. Its not working on my pc. It opens but nothing ever shows up in the username and pass fields. In the debugger it still shows 0 as the value of the oForm. I am going to compile the script and run it on a different box and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BashBeta

Wow. Worked on my home PC using IE 9. Crazy.

Thanks for all the help!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×