Jump to content
Sign in to follow this  
Palestinian

_IENavigate possible memory leak

Recommended Posts

Palestinian

Hello everyone,

I made a script that uses the _IENavigate method and noticed that the attached IE process memory usage keeps increasing by ~25MB, no increasing accords once the _IENavigate is called, the increasing starts exactly when the page is almost finished loading, I did a little search and found some topics regarding this matter with no actual fix for this issue.

 

I tried using _IECreate then _IEQuit once the job is done, but that didn't fix the problem and actually led to another one, a process keeps hugging the memory and increasing, while adding +2 more IE processes, if I keep the script running for about 1 hour i end up with +5 IE processes running in the background plus the main IE window process.

I'm using Windows 8 x32, latest AutoIt and SciTE.

 

EDIT: The script work's on a website that requires special access, can't share the code, but I tested it on Google and it caused the same problem, I use _IENavigate in my code once every 10-15 seconds.

Edited by Palestinian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Palestinian

'?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>

'?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>

'?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>

And the Google script:

#include <IE.au3>

$oIE = _IECreate("about:blank")
While 1
    _IENavigate($oIE, "www.google.com")
    Sleep(15000)
WEnd

 

The IE process that gets created using that simple script increases by ~10MB everytime the page is reloaded.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

Wouldn't this be something to tell Microsoft about? _IENavigate isn't doing anything in IE that is out of the ordinary. Doing a little googling I find that others are having the same issue, and in other languages than AutoIt.

http://stackoverflow.com/questions/904478/how-to-fix-the-memory-leak-in-ie-webbrowser-control

Edited by BrewManNH

If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
Palestinian

I guess thats a dead end then, seeing how people have had this problem since Windows Vista, The work around I tried was _IEQuit and _IECreate each time the job is done, but as mentioned in the main post, that resulted in extra IE processes running in the background plus the process thats hugging all the memory, I'll double check it just to be sure, might be something in my script.

 

EDIT: Adding a 1 second delay between _IEQuit and _IECreate seems to fix the problem, checked task manager and the IE process gets released and a new one is created, not giving it a sleep time the process remains and a 3rd process starts '_IECreate with invisible parameter opens 2 IE processes', so that issue is fixed, now I'm left with the memory consumption/leak when using _IENavigate.

 

#include <IE.au3>

$i = 0
While 1
    $i = $i + 1
    $oIE = _IECreate("about:blank",0,0)
    _IENavigate($oIE, "www.google.com")
    _IEQuit($oIE)
    TrayTip('',$i,1)
    If $i = 5 then ExitLoop
    Sleep(1000)
WEnd
Edited by Palestinian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danp2

I use _IENavigate in my code once every 10-15 seconds.

 

Are you just refreshing the page? If so, have you tried using the Refresh action of _IEAction?

Edited by Danp2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Palestinian

Are you just refreshing the page? If so, have you tried using the Refresh action of _IEAction?

 

Wish it was that easy, but it isn't, each page I navigate to belongs to a unique case in the database with a unique URL

Share this post


Link to post
Share on other sites
Palestinian

No leak here in IE11, also a webbrowser control is IE7 and quite different to IE itself.

 

Did you use the script in the 3rd post? I have IE 10, going to upgrade now

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

On Vista the memory usage rises every time .navigate is called. I ran this little snippet for a few minutes and the IE memory usage got to over 600MB, this is on Vista x86 IE9.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
mLipok

on win7 pro x64 with IE 11.0.9600.16521

after 26 minutes IE increased their consumption of memory from 50 to 92 MB.

But in the beginning as I watched it seemed that stays within the range of about 55MB (increased, decreased, increased ..... memory usage)


Signature beginning:   Wondering who uses AutoIT and what it can be used for ?
* GHAPI UDF - modest begining - comunication with GitHub REST API Forum Rules *
ADO.au3 UDF     POP3.au3 UDF     XML.au3 UDF    How to use IE.au3  UDF with  AutoIt v3.3.14.x  for other useful stuff click the following button

Spoiler

Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind. 

My contribution (my own projects): * Debenu Quick PDF Library - UDF * Debenu PDF Viewer SDK - UDF * Acrobat Reader - ActiveX Viewer * UDF for PDFCreator v1.x.x * XZip - UDF * AppCompatFlags UDF * CrowdinAPI UDF * _WinMergeCompare2Files() * _JavaExceptionAdd() * _IsBeta() * Writing DPI Awareness App - workaround * _AutoIt_RequiredVersion() * Chilkatsoft.au3 UDF * TeamViewer.au3 UDF * JavaManagement UDF * VIES over SOAP * WinSCP UDF * GHAPI UDF - modest begining - comunication with GitHub REST APIErrorLog.au3 UDF - A logging Library
 

My contribution to others projects or UDF based on  others projects: * _sql.au3 UDF  * POP3.au3 UDF *  RTF Printer - UDF * XML.au3 UDF * ADO.au3 UDF SMTP Mailer UDF * Dual Monitor resolution detection * * 2GUI on Dual Monitor System * _SciLexer.au3 UDF *

Useful links: * Forum Rules * Forum etiquette *  Forum Information and FAQs * How to post code on the forum * AutoIt Online Documentation * AutoIt Online Beta Documentation * SciTE4AutoIt3 getting started * Convert text blocks to AutoIt code * Games made in Autoit * Programming related sites * Polish AutoIt Tutorial * DllCall Code Generator * 

Wiki: Expand your knowledge - AutoIt Wiki * Collection of User Defined Functions * How to use HelpFile * Good coding practices in AutoIt * 

IE Related:  * How to use IE.au3  UDF with  AutoIt v3.3.14.x * Why isn't Autoit able to click a Javascript Dialog? * Clicking javascript button with no ID * IE document >> save as MHT file * IETab Switcher (by LarsJ ) * HTML Entities * _IEquerySelectorAll() (by uncommon) * IE in TaskScheduler

I encourage you to read: * Global Vars * Best Coding Practices * Please explain code used in Help file for several File functions * OOP-like approach in AutoIt * UDF-Spec Questions *  EXAMPLE: How To Catch ConsoleWrite() output to a file or to CMD *

"Homo sum; humani nil a me alienum puto" - Publius Terentius Afer
"Program are meant to be read by humans and only incidentally for computers and execute" - Donald Knuth, "The Art of Computer Programming"
:naughty:  :ranting:, be  :) and       \\//_.

Anticipating Errors :  "Any program that accepts data from a user must include code to validate that data before sending it to the data store. You cannot rely on the data store, ...., or even your programming language to notify you of problems. You must check every byte entered by your users, making sure that data is the correct type for its field and that required fields are not empty."

Signature last update: 2018-10-31

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • Seminko
      By Seminko
      Wrote a script that grabs all of the IP addresses from Netflix's IP log, checks the IPs and returns suspicious activity.
      Everything works as it should but only when _IECreate is set to visible. When visible is set to false, it fails to login for some reason.
      Any ideas what might cause it and/or how to circumvent that?
    • nooneclose
      By nooneclose
      I need to send a string of text to this popup and click on the ok button to save it.
      Here is the code I have so far:
      ;Start IE Sleep(7000) $oIE = _IECreate("http://www.google.com") Sleep(500) _IELoadWait($oIE) $hIE = _IEPropertyGet($oIE, "hwnd") ; Get Handle of the IE window Sleep(500) WinSetState($hIE, "", @SW_MAXIMIZE) ;Wait for a browser page load to complete Sleep(3000) _IENavigate($oIE, "https://properURL.com") Sleep(8000) _IELoadWait($oIE) ;Attach to a browser control embedded in another window $oIE = _IEAttach("https://"properURL.com", url") ConsoleWrite('@@ Debug(' & @ScriptLineNumber & ') : $oIE = ' & $oIE & @CRLF & '>Error code: ' & @error & ' Extended code: 0x' & Hex(@extended) & @CRLF) ;### Debug Console Sleep(2000) ;Get the title of the webpage ;Local $wTitle = _IEPropertyGet($oIE, "title") ;MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Webpage title:", $wTitle) ;Clicks the new button Sleep(3000) _IEAction($nWorkOrderB, "focus") _IEAction($nWorkOrderB, "click") Sleep(5000) ;Store the Element names where the important data will be sent ;Store the long description button Local $wLongDButton = _IEGetObjById($oIE, "m65d795a4-img") ;Store the long Description field id Local $wComments = _IEGetObjById($oIE, "ma6499a9c-rte_iframe") ;Store the ok button id that is in the long description Local $wCommOk = _IEGetObjById($oIE, "m74031266-pb") ;******************************************************************************* ; Send the stored data to the proper field ;******************************************************************************* ;Click the long description button Sleep(300) _IEAction($wLongDButton, "focus") _IEAction($wLongDButton, "click") Sleep(300) ;Sends the Comments Sleep(500) _IEAction($wComments, "focus") _IEAction($wComments, "click") Sleep(500) _IEFormElementSetValue($wComments, "hello darkness my old friend") ;Click the ok button Sleep(500) _IEAction($wCommOk, "focus") _IEAction($wCommOk, "click") Sleep(500)  
      Here is the popup:

    • hemichallenger
      By hemichallenger
      Hello,
      If anyone can help, it would be greatly appreciated. The code is just an example and similar to the issue with an internal webpage. I'm trying to autofill than click the submit button. I get the same error running the script.
      _IEFormElementSetValue, $_IESTATUS_InvalidObjectType
      IEGetObjById, $_IESTATUS_NoMatch
      Is it possible to edit the <textarea></textarea>  field with AutoIt?  If anyone could assist me on how. Than I could have a better understanding and chance in figuring it out on my main script. Thank you
      #include <IE.au3> Local $oIE1 = _IECreate ("https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_textarea") _IELoadWait($oIE1) local $oFormCollection = _IEFormGetCollection($oIE1,0) local $oid = _IEGetObjByid($oFormCollection, "iframeResult") _IEFormElementSetValue($oid, "test") sleep (2000) Local $oIE2 = _IECreate ("https://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_scripts_intro") _IELoadWait($oIE2) $oForm2 = _IEFormGetCollection($oIE2,0) $oClickMe = _IEGetObjById($oForm2, "demo") _IEAction($oClickMe, "focus") _IEAction($oClickMe, "click")
    • Blueman
      By Blueman
      Hey Guys,
      Hope that you can help me with something, maybe this is a bug in the new version of AUTOIT but first i will check it with you to know for sure.
      I have made a simple GUI with a Embedded IE Object, then i would like to read the HTML with _IEBodyReadHTML(), easy right?
      When i use the old IE.au3 include from a year back or so, it is working fine!
      When i use the new IE.au3 include came with the new installation that is currently available on autoitscript.com it isnt working (i get a result that says; 0).
      Let me show you.
       
      Working Example
      #include <GUIConstantsEx.au3> #include <IE_EmbeddedVersioning.au3> #include <IE_PreVersion.au3> ;Older Version Example() Func Example() ; Create a GUI with various controls. Local $hGUI = GUICreate("Example", 1000, 1000) Local $idOK = GUICtrlCreateButton("OK", 310, 370, 85, 25) Global $oIE_1 = _IECreateEmbedded() ; CREATE IE OBJECT(S) GUICtrlCreateObj($oIE_1, 355, 5, 600, 360) _IENavigate($oIE_1, "https://www.google.nl", 1) Local $CheckHTML_T = _IEBodyReadHTML($oIE_1) ; Display the GUI. GUISetState(@SW_SHOW, $hGUI) MsgBox(48,"",$CheckHTML_T) ; Loop until the user exits. While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE, $idOK ExitLoop EndSwitch WEnd ; Delete the previous GUI and all controls. GUIDelete($hGUI) EndFunc ;==>Example  
      Failing Example
      #include <GUIConstantsEx.au3> #include <IE_EmbeddedVersioning.au3> #include <IE.au3> ;New Version Example() Func Example() ; Create a GUI with various controls. Local $hGUI = GUICreate("Example", 1000, 1000) Local $idOK = GUICtrlCreateButton("OK", 310, 370, 85, 25) Global $oIE_1 = _IECreateEmbedded() ; CREATE IE OBJECT(S) GUICtrlCreateObj($oIE_1, 355, 5, 600, 360) _IENavigate($oIE_1, "https://www.google.nl", 1) Local $CheckHTML_T = _IEBodyReadHTML($oIE_1) ; Display the GUI. GUISetState(@SW_SHOW, $hGUI) MsgBox(48,"",$CheckHTML_T) ; Loop until the user exits. While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE, $idOK ExitLoop EndSwitch WEnd ; Delete the previous GUI and all controls. GUIDelete($hGUI) EndFunc ;==>Example  
      I have attachted all files and i am testing on Windows 10 with the latest SciTe Program (Not compiled). 
      When i compile the script it is showing the same result.
      Thanks guys!
      IE_PreVersion.au3
      IE.au3
      IE_EmbeddedVersioning.au3
    • rm4453
      By rm4453
      I have a table I am parsing, to find specific vehicle information. I am unable to get _ArrayFindAll to return the only valid result with my test data.
      Below is a sample of the table's HTML:
      <td class="textCenter">2010</td> <td>TOYOTA</td> <td>TACOMA 4X4 DB</td> <td></td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">80,975</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$16,800</td> </tr> <tr><!-- 308 --> <td class="textCenter">2010</td> <td>TOYOTA</td> <td>TACOMA 4X4 RG</td> <td></td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">R</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">5</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">95,224</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$9,500</td> </tr> <tr><!-- 309 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>BUICK</td> <td>REGAL</td> <td>CXL RL4</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">102,694</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$5,000</td> </tr> <tr><!-- 310 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>AVALANCH 4X4 CR</td> <td>LS</td> <td>GRAY</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textCenter">8</td> <td>E</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">64,759</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$16,300</td> </tr> <tr><!-- 311 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>EQUINOX AWD 4C</td> <td>LT W/2LT</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">AWD</td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">91,896</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$4,400</td> </tr> <tr><!-- 312 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>TAHOE 4X4 V8</td> <td>LTZ</td> <td>WHITE</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter">8</td> <td>C</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>N</td> <td class="textCenter">MR</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">126,982</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$17,800</td> </tr> <tr><!-- 313 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>1500 SLV 4X4 EX</td> <td>LT</td> <td>GRAY</td> <td class="textCenter">X</td> <td class="textCenter">8</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">O</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">60,303</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$18,100</td> </tr> <tr><!-- 314 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>1500 SLV 4X4 EX</td> <td>LT</td> <td>SILVER</td> <td class="textCenter">X</td> <td class="textCenter">8</td> <td>E</td> <td class="textCenter">O</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">89,403</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$15,900</td> </tr> <tr><!-- 315 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>1500 SLV 4X4 EX</td> <td>LTZ</td> <td>BLUE</td> <td class="textCenter">X</td> <td class="textCenter">8</td> <td>E</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">53,087</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$17,700</td> </tr> <tr><!-- 316 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>3500 CUTAWAY</td> <td>WORK VAN</td> <td>WHITE</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter"></td> <td></td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X2</td> <td class="textCenter"></td> <td>N</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">202,477</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$2,700</td> </tr> <tr><!-- 317 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHRYSLER</td> <td>TOWN &amp; COUNTRY</td> <td>TOURING</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">6</td> <td>E</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X2</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">198,541</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$1,900</td> </tr> <tr><!-- 318 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>DODGE</td> <td>DURANGO AWD V6</td> <td>CREW</td> <td>BLUE</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">AWD</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">176,036</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$2,800</td> </tr> <tr><!-- 319 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>FOCUS</td> <td>SE</td> <td>SILVER</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">101,929</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$3,100</td> </tr> <tr><!-- 320 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>FUSION FWD 4C</td> <td>SEL</td> <td>WHITE</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">78,290</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$5,500</td> </tr> <tr><!-- 321 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>F150 4X4 CR</td> <td>XLT</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textCenter">8</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">70,909</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$16,000</td> </tr> <tr><!-- 322 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>MUSTANG V6 CPE</td> <td>V6 PREMIUM</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">2</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X2</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">92,531</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$2,700</td> </tr> <tr><!-- 323 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>GMC</td> <td>ACADIA FWD</td> <td>SLE</td> <td>RED</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">79,199</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$10,700</td> A picture of the table test data is attached here:

      Here is the _query function, and all other relevant code that I can share.
       
      Func _query($aSel, $aUrls) $oIE = _login() If $oIE = "Return" Then Return EndIf $j = 0 While $j < UBound($aSel) - 1 $i = 1 $aucID ;Unable To Share What This Is Other Than Var Name. _IENavigate($oIE, "Something" & $aucID[0] & "Something") _IELoadWait($oIE, 100, 2000) $oObj = _IETableGetCollection($oIE, 3) $cars = _IETableWriteToArray_ProgressBar($oObj, True, "Processing Requested Information!") ;<---- Modified Version See Post For It: https://www.autoitscript.com/forum/topic/195335-solved-how-to-add-a-progress-bar-to-_ietablewritetoarray/?tab=comments#comment-1400699 $carsYear = _filter($cars, 0, 0, GUICtrlRead($year)) $carsMake = _filter($carsYear, 0, 1, GUICtrlRead($make)) Global $carsModel = _filter($carsMake, 0, 2, GUICtrlRead($model)) $i = 0 $engine = GUICtrlRead($engine) If $engine <> "" Then While $i < StringLen($engine) $carsEngine = _filter($carsModel, 0, 6 + $i, StringLeft($engine, 1)) ;_ArrayDisplay($carsModel, "Cars Model Before Array Delete") $x = 1 While $x <= UBound($carsModel) _ArrayDelete($carsModel, $x) $x += 1 WEnd ;_ArrayDisplay($carsModel, "Cars Model After Array Delete") ;_ArrayConcatenate($carsModel, $carsEngine) ;_ArrayDisplay($carsModel, "Cars Model After Concatenate") $engine = StringTrimLeft($engine, 1) $i += 1 WEnd Else Dim $carsEngine[1][16] EndIf _ArrayConcatenate($carsEngine, $carsModel) _ArrayDisplay($carsEngine, "Cars Engine") Dim $carsDriveTrain[1][16] Dim $carsDriveTrain2[1][16] $driveTrainVal = GUICtrlRead($driveTrain) If $driveTrainVal = "4x4" Or $driveTrainVal = "awd" Then $carsDriveTrain = _filter($carsEngine, 0, 9, "4") $carsDriveTrain2 = _filter($carsEngine, 0, 9, "a") ;~ _ArrayDisplay($carsDriveTrain, "Drive Train Before") ;~ If @error Then ;~ MsgBox("", "", "Cars Drive Train Error: " & @error) ;~ EndIf ;~ _ArrayDisplay($carsDriveTrain2, "Drive Train2 Before") ;~ If @error Then ;~ MsgBox("", "", "Cars Drive Train 2 Error: " & @error) ;~ EndIf _ArrayConcatenate($carsDriveTrain, $carsDriveTrain2) _ArrayDisplay($carsDriveTrain, "Drive Train After Concat") ElseIf $driveTrainVal = "" Then _ArrayConcatenate($carsDriveTrain, $carsEngine) Else $carsDriveTrain = _filter($carsEngine, 0, 9, $driveTrain) EndIf Dim $carsOdom[1][16] $min = GUICtrlRead($odomMin) $max = GUICtrlRead($odomMax) For $i = 0 To UBound($carsDriveTrain) - 1 If $carsDriveTrain[$i][14] > $min And $carsDriveTrain[$i][14] < $max Then _ArrayAdd($carsOdom, $carsDriveTrain[$i]) MsgBox("", "", "ADDED!") EndIf Next _ArrayDisplay($carsOdom, "Cars Odom") $j += 1 WEnd _IEQuit($oIE) EndFunc ;==>_query Func _filter($tofilter, $xpos1, $ypos1, $str) ;~ If UBound($tofilter, 1) <= 1 Then ;~ $endx = 0 ;~ Else ;~ $endx = UBound($tofilter, 1) - 1 ;~ EndIf ;~ $cars = _ArrayFindAll($tofilter, $str, $tofilter[$xpos1][$ypos1], $tofilter[$endx][$ypos1], 0, 1, $ypos1, False) $cars = _ArrayFindAll($tofilter, $str, Default, Default, 0, 1, $ypos1) Dim $carsFiltered[1][16] = [["a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m", "n", "o", "p"]] ;_ArrayDisplay($carsFiltered) $i = 0 $uBound = UBound($cars) - 1 While $i < $uBound $filtered = _ArrayExtract($tofilter, $cars[$i], $cars[$i], 0, 15) ;_ArrayDisplay($filtered, "_filter Array of Filtered") _ArrayConcatenate($carsFiltered, $filtered) $i += 1 WEnd _ArrayDelete($carsFiltered, 0) Return $carsFiltered EndFunc ;==>_filter  
      If you know of a more efficient way of doing this please let me know would be more than happy to chew down my inefficiency while learning! (It's like my grandpa used to say, "The only criticism I can't use is that which is not given to me.")
       
      The Item an I am using to test the filter is:

       
×